GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 17 września 2026, 08:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: GTA 4- misja od przypadkowych przechodniów- pomocy!!!
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 20:33 
nowość na forum! x)

Mam na liczniku, że zrobiłem misję dla 12 przypadkowych przechodniów został tylko jeden ("GRACIE") czyli 13 a powinno być 14do zakończenia tego...co do pozostałych jestem w 100% pewien, ze wykonałem dla nich misję. Nikogo nie zabijałem z przypadkowych przechodniów, więc wszyscy powinni być dostępni na tym etapie gry na którym jestem teraz. Czy ktoś wie, czy jest możliwe, że jak na jakimś etapie przegapiłem tego przechodnia to on już jest niedostępny na kolejnym etapie?? Bo szlak mnie trafia, nie wiem, gdzie jest ten durny 14 przechodzień!!!!!!!!

Tytuł: Re: GTA 4- misja od przypadkowych przechodniów- pomocy!!!
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 20:42 
Ray Machowski

Bodajże na GTA Site są opisane lokacje przechodniów. I chyba niektórzy są dostępni dopiero po ukończeniu fabuły głównej. Chyba, że już ją skończyłeś to jest większy problem :?

PostNapisane: 16 stycznia 2009, 23:28 
Administrator

Polecam Ci mapę, ale dla ułatwienia masz tutaj zaznaczone.

PostNapisane: 17 stycznia 2009, 00:11 
nowość na forum! x)

No właśnie taką mapę już przeglądałęm kilka razy, w niektórych miejscach czaiłem się całą dobę objeżdzając całą okolicę co godzinę (Clarence i Mel) ale nadal lipa. Niby piszą na jednej ze stron, że ci wszyscy przypadkowi przechodnie są dostępni po przejściu konkretnych misji, ale w ciągu głównej fabuły, a nie po jej skończeniu więc już sam nie wiem. Wkurzające jest to, bo mam już ponad 70% gry a jak się okaże, że po przejściu gry bedzie 99.50% (bo gdzieś mi wcieło tego pajaca przypadkowego przechodnia, od którego się dotaje 0.50%) to dopiero można się wkurzyć.

PostNapisane: 17 stycznia 2009, 00:28 
sup money?

Take it easy ziom. Mapki kłamią, wiem jak sam ostatnio robilem. Duzo cierpliwosci i w okolicy która masz zaznaczona po prostu sie przejdz. Czasem idzie tylko tak wypatrzyc.

PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:04 
nowość na forum! x)

Zacząłem od początku... Teraz na pewno nikogo nie przeocze :)

PostNapisane: 18 stycznia 2009, 13:04 
Administrator

no ale po co od początku ?! Ja np. spotkalem tego kumpla ze statku, już nie pamiętam jak miał na imię, ale podczas misji mi prąd wyłaczyli. Specjalnie go nie szukałem, ale zbierając auta dla Stiviego znowu go spotkałem, to było już daleko po przejściu fabuły... To samo tyczy się innych przechodniów.

PostNapisane: 18 stycznia 2009, 21:30 
nowość na forum! x)

A to o Hossana ci chodzi pewnie. Ja już mam niecałe 30%, szybko to idzie więc jest ok. A poza tym ta gra jest na tyle dobra, że po prostu chce się grać, nawet od początku :) W szufladzie czeka na mnie jeszcze Far Cry 2, Assassin Creed, Uncharted, Resistance 2 i Medal Of Honor Airborne, ale zdecydowanie GTA 4 najbardziej z tych gier mi się podoba. Czekam do marca, bo wtedy ukaże się następny hicior, który pewnie dorówna (według mnie) GTA 4, a chodzi tu o Resident Evil 5. Grałem w czwórke na PS2 i wcięło mnie na maksa, a piątka będzie prawie taka sama z wyjątkiem lepszej oprawy graficznej (co sprawi, że będzie jeszcze lepsza) no i Afryka zamiast Hiszpanii.

PostNapisane: 25 stycznia 2009, 22:35 
nowość na forum! x)

hmm...zdaje mi się,ze Twój problem jest-czy raczej był :)-łatwy do rozwiązania. Otóż-tam gdzieś po drodze jest misja od Vlada, który rozkazuje Ci zabić niejakiego Ivana-przechodzisz od nowa, więc pewnie pamiętasz, o co chodzi. Gonisz Ivana, gonisz i w końcu decydujesz czy go zabić czy puścić wolno. Haczyk w tym,że później to właśnie Ivan daje Ci jedną z misji "z ulicy"-zapewne go zabiłeś dla Vlada-stąd brakująca jedna osoba :)

Ja okazałem mu litość i nie miałem tego problemu. Pozdrawiam :)

PostNapisane: 26 stycznia 2009, 23:21 
nowość na forum! x)

No właśnie to nie o Ivana chodziło (Ivan to ten, którego można uratować podciągając go na dachu budynku, na który uciekał przed Niko). Pamiętam, że go ocaliłem, ale już wiem gdzie był problem. Ten jeden przypadkowy przechodzień, to Clarence. Choć jego też nie zabiłem (w misji Holland Nights), to pokazuje się (w miejscu gdzie była ta misja) dopiero po ukończeniu misji Blood Brothers, w której dokonujemy wyboru czy zastrzelimy Derricka czy Francisa (obaj są braćmi). No ale ja już mam 59% w nowej grze, więc nie bede kontynuować poprzedniej gry. A wie ktoś może, kiedy ukaże się jakaś kolejna część GTA? Najlepiej z tym samym bohaterem (Niko). Według mnie to najlepsza część całej serii, świetnym pomysłem był "powiew" wschodniej europy, z której przybył do Liberty City glówny bohater. Po tych wszystkich amerykańskich cwaniaczkach (zwłaszcza po San Andreas) to naprawde coś fajnego.

PostNapisane: 27 stycznia 2009, 21:58 
Administrator

Puki co o następnej części nie ma mowy, jedynie co to dodatki do GTA IV, ale tylko i wyłącznie na nowego X-Boxa, bo Microsoft wykupił sobie od Rockstar ich wyłaczność.
Pierwszym takim dodatkiem będzie The Lost and Damned, jeśli uważnie grałes w IV, to The Lost nie powinno Ci być obce :} W dodatku wcielamy się w motocyklistę, czyli Niko odpada, choć nie mam pojęcia czy go spotkamy gdzieś po drodze.
Jeśli chcesz być na bieżąco (bierząco?) czytaj newsy na GTAReview.com :}

PostNapisane: 29 stycznia 2009, 22:22 
nowość na forum! x)

Ok dzięki za informacje. Ja mam PS3 więc szkodatej wyłączności Microsoftu. Ale i tak nie zmieniłbym tej konsoli na inną, bo oprócz najlepszego pada na świecie i multimedialnych możliwości mam do niej spory sentyment :) Ta pasja do gier zrodziła się gdy pierwszy raz grałem na PSX w Nightmare Creatures, było to kupe lat temu i wiele, wiele,wiele godzin spędziłem grając (czasami zamiast siedzieć w szkole hehe). Teraz choć zbliża się trzydziestka nie zamierzam odstawić gier na bok, bo oprócz roweru i motoryzacji jest moją wielką pasją, która pozwala odstwić codzienność na bok. A swoją drogą fajnie jest mieć też inne zainteresowania, by móc zbierać inne doświadczenia, nieco bardziej przydatne w życiu. Kiedyś czytałem w gazetce jak jakiś koleś napisał do redakcji, że obwinia ich za to, że zmarnowali mu życie, bo recenzując gry chwalili je, a on (rzekomo pod ich wpływem) kupował je no i pocinał zapominając, że są na świecie ludzie płci odmienne czyli dziewczyny. Napisał, że tracił czas na grania zamiast imprezować, że nie pozał żadnej dziewczyny i za to wszysko obwiniał redakcję tej gazety :)))) To ile gramy to tylko nasza decyzja, tak samo jak to czym jeszcze się zainteresujemy. Ja równie mocne (oczywiście oprócz mojej kobietki) kocham samochody i rower. W lecie nia da się mnie powstrzymać w domu,jest tylko rower i długie kilometry, albo auto i dalsze wycieczki. Także zachęcam do inncyh zainteresowań, które troszkę rozruszają nasze kości po wielu godzinach pspędzonych przed telewizorem ;)

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]