GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 17 września 2026, 13:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GTA IV- wasze spostrzeżenia, uwagi, etc.
PostNapisane: 8 maja 2008, 20:03 
Nameless Guy

No glupota z tym co napisales maciej : o gry beda, mogles jak juz chciales napisac ze PS3 jes lepsze bo ma BD a nie DVD :o

PostNapisane: 8 maja 2008, 21:44 
Nameless Guy

/me wygania was z tej piaskownicy

;)

dobra, w gta iv leciec grac a nie tutaj offowac

PostNapisane: 8 maja 2008, 22:52 
_elita forum

Właśnie, żadnych wojen konsolowych mi tu nie robić.

Jakieś 40% gry mam.
[spoiler]
Piękna misja, w której rabujemy bank razem z 'Packiem', iście filmowa :O Jeżeli ktoś widział film "Gorączka" (Heat) z Alem Pacino i Robertem de Niro to poczuje się jak w domu ;) Ta policja na ulicach, uciekanie przed nią po dużej części dzielnicy... OMG :O
[/spolier]

PS. Kate jakaś niedostępna jest ; ) Zawsze tak będzie?

PostNapisane: 10 maja 2008, 00:33 
Nameless Guy

Rafa`elo napisał(a):
Właśnie, żadnych wojen konsolowych mi tu nie robić.

Jakieś 40% gry mam.
[spoiler]
Piękna misja, w której rabujemy bank razem z 'Packiem', iście filmowa :O Jeżeli ktoś widział film "Gorączka" (Heat) z Alem Pacino i Robertem de Niro to poczuje się jak w domu ;) Ta policja na ulicach, uciekanie przed nią po dużej części dzielnicy... OMG :O
[/spolier]

PS. Kate jakaś niedostępna jest ; ) Zawsze tak będzie?

No ja z Kate mam 70% i jeszcze nic nie wyszlo : o michele juz na pierwszej rantce nas wpuszczala, btw. pozniej bedzie bardziej niedostepna ale nie bede pisal czemu :P

Btw. za jakas secz z love meet dowiedzialem sie ze jakas moze nam zniwelowac poscig przez policje chyba 2 gwiazdki tylko a jakas inna moze nas na odleglosc leczyc wystarczy ze zadzwonimy do niej :D trza pewnie 100% u nich.

PostNapisane: 11 maja 2008, 11:22 
Ray Machowski

Grałem w IV u kumpla na PS3. I dochodzę do wniosku, że grafika jest niestety trochę gorsza niż było nam to ukazywane na trailerach. Nie wiem, czy było to spowodowane tym, że kolega ma telewizor Full HD, a gra jest w HD Ready i obraz się rozciąga, czy może tym, że trailery były z Xbox'a 360. Wspominał mi, że po zainstalowaniu patch'a który poprawiał działanie gry (chodzi tu o jej zawieszanie się), grafika "zbrzydła". Przede wszystkim nie podobało mi się to, że w słoneczny dzień kiedy światło padało na budynek, czy twarz Nica, ona stawała się taka nieostra. Poza tym, gdy stało się np. na Wyspie Szczęścia i patrzyło w stronę Manhattanu (nie wiem, jaką ma nazwę w grze) to ta panorama również stawała się nieostra, jakby bez AA.

Ale mimo wszystko grafika jest ładna; o wiele ładniejsza niż w poprzednich częściach. Na tyle dobra, że uwydatnia wszystkie inne smaczki gry takie jak np. dziury po kulach w ścianach, samochodach itp. Poza tym powaliła mnie fizyka! Nie będę się rozpisywał bo to trzeba samemu spróbować.

Gra jest też bardzo, ale to bardzo realistyczna. I to nie tylko dzięki fizyce i szczególikach takich jak wspomniane wcześniej dziury po kulach albo krew na masce samochodu i ciuchach bohatera. Przede wszystkim w IV o wiele łatwiej umrzeć niż np. w takim San Andreas. Poza tym na ulicach roi się od policji. Również o wiele łatwiej sprowadzić na siebie duży pościg. Dobrym rozwiązaniem było pozbycie się 6 gwiazdek, czyli stanu wojennego. No bo jak to wygląda jeśli jedną osobę ściga wojsko? Ostatnią rzeczą na jaką zwróciłem uwagę podczas mojej 1 godzinnej gry, była niemożność wyciągnięcia spluwy na ulicy bez ściągnięcia na siebie uwagi, tak jak to miało miejsce w poprzednich częściach.

Ogólnie gra jest niesamowita i nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie na PC albo kiedy sobie nazbieram kasę na PS3 lub X'a, żeby móc w nią grać całymi dniami. Jedynym jej mankamentem jest trochę gorsza grafika niż się spodziewałem, ale może to jest spowodowane tym, że od dłuższego czasu grafikę wszystkich gier porównuję do Crysis'a. :lol:

PostNapisane: 11 maja 2008, 13:18 
Administrator

May Cry - z tego co zauwazylem, to jest 6 gwiazdek, ale troche trudno je "zdobyc". Mi się udało maksymalnie dojsc do 5 i widzialem ze jest jeszcze miejsce w HUD na jedną. Ale może mi sie przewidziało

PostNapisane: 11 maja 2008, 16:20 
Ray Machowski

Cytuj:
Przetrwaj 5 minut przy 6 gwiazdkowym Wanted Levelu.

Jeden z achievement'ów jakie można zdobyć na Xbox'ie. Czyli chyba jednak jest 6 gwiazdek... :?

PostNapisane: 16 maja 2008, 14:54 
Nameless Guy

6 gwiazdek normalnie jest, fakt ze wbicie ich jest cholernie trudne ale sie da jak sie z nimi bawilem tak dla jaj za pierwszym razem to mialem 2:59 czasu przezycia z 6 gwiazdka <3 na x360 chyba trza 5 min miec.

PostNapisane: 16 maja 2008, 15:37 
Moderator

Nono, trzeba przetrwać 5 minut podczas gdy mamy 6 gwiazdek. Nabicie dość proste, jeżeli nie odkryło się wszystkich miast. Wystarczy pojechać do innego miasta i pouciekać trochę, achievement sam przyjdzie...aahhh, ale wy ps3 posiadacze nie macie przecież achievements. : )))

PostNapisane: 16 maja 2008, 16:21 
Nameless Guy

ty fanboyu!!! xd zart...

jakies trofea niedlugo maja sie pojawic a po tym domek D:

najlepiej to w helii uciekac przed 6 gwiazdka i będzie git i łatwo ; o

PostNapisane: 16 maja 2008, 21:47 
Joey Leone

Moim zdaniem gra jest przepiekna grałem w nią dzisiaj w miejscowym sklepie Media Markt.(Cwaniaki mysleli ze jej nie wyczuje) Już wyszedłem ze sklepu ale sie wróciłem i na beszczelnego podłaczyłem XBOXA360 no i se przeglądam Dashboarda z myśła o demkach jakiś syfaistych gier a tu patrze a w napedzie GTA4 A mi aż sie słabo zrobiło odrazu nacisnąłem ten cudowny zielony przycisk. I zaczęło się urzekła mnie ta muzyka podczas ładowania słyszałem ją juz wczesniej. Podobaja mi się także ruchome zdjęcia podczas Ładowania. Loading jest dosyć długi ale warto!!! Potem wkoncu ujżałem Niko zbiegłem na dół i w tedy mnie wmurowało grafika jest cudowna widziałem to samo miejsce na syfiastuch Gameplayach i nie myślałem że ona tak pieknie wygląda. Model jazdy wbrew wszystkim złym recenzją jest on najlepszy z całej seri i nigdzie mi sie tak dobrze nie jeżdziło i drfitowało odrau dorwałem cos podobnego do Chargera i dzwięki samchodów też są bardzo fajne. Euphoria robi wrazenie odrazu po poślizgahc kontorlowanych rozpedziłem sie i przyrąbałem w ściane i Niko fajnie szybował. Szyny podczas kradziezy auto bardzo fajnie sie rozpryskują. Sterowanie jest bardzo intuicyjne i nie miałem z nim problemów. Woda robi bardzooo pozytywne wrażenie jest poprostu C.U.D.O.W.N.A. Radiostacje nadaja bardzo przyjemną muzyke. Kamery fajnie się poruszają nie za syzbko nie za wolno Draw distance mnie zmiażdzył. nie wykonywałem zadnych misji bo nie chce spoilera Czekam na wersje na PC (Jezeli sie doczekam) MOJA OCENA 10/10 Warto zagrać teraz tylko mnie rozwala od środka ze nie mam PS3 albo X360 i nie moge grać w GTA4. Pozdrawiam to chyba mój najdłuzszy post.

Edit: Grafiki nie opiszą zadne słowa, Gamplaye ani Screnny trzeba to poprostu zaobczyć na własne oczy. Przekonałem sie o tym na wąłsnej skórze.

PostNapisane: 17 maja 2008, 00:21 
_elita forum

Żałuj.

Albo kup konsole.

PostNapisane: 17 maja 2008, 23:48 
wkraczający

Właśnie. Dla tej gry naprawdę warto porzucić fanboystwo pc-towe i kupić konsole. Wszak Xbox Arcade + GTAIV to około 900zł.
Na padzie gra się świetnie w tą grę.

A co do samej gry - po słabszym, napakowanym śmieciami San Andreas w końcu dostaliśmy godnego następce GTA3 i Vice City.
Gra się po prostu świetnie - trudno w ogóle odejść od TV, a inne gry jakoś tak mało ważne się zrobiły.

Najbardziej mi się podoba udźwiękowienie. Jak zacząłem grać to chodziłem w okolicy mieszkania Romana i wsłuchiwałem się w odgłosy miasta.
Dzięki w SA były tragiczne. W GTAIV nareszcie odgłosy broni brzmią jak należy, klaksony i co więcej - w końcu porządny sygnał służb mundurowych.
Do tego dźwięki stłuczek + fizyka + oprawa wizualna sprawiają, że od czasu do czasu jeżdżę po ulicach tylko to żeby się porozbijać.

Fabuła i gra aktorska jest świetna. Bałem się, że całkiem nowe postacie mi się nie spodobają, ale tak na szczęście się nie stało. Są nawet lepsze niż w poprzednich częściach.

Tak od połowy gry, staje się ona poważniejsza. Nie ma tu już takich luzackich cutscenek z SA. Choć w misjach dla Vlada zapowiadało się, że będzie wesoło przez całą grę.

Zakończenie, a raczej misje finałowe są mocno zaskakujące. Posłuchałem tego co mówi nasz naiwny kuzyn, który myśli, że ot tak można zmienić wszystko, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki i stało się co się stało :/

Polecam grę, wszystkim wahającym się!

PostNapisane: 18 maja 2008, 15:21 
_elita forum

Musialbym byc poje*any zeby wydawac 900 pln zeby pograc w jedna gre.

PostNapisane: 18 maja 2008, 16:10 
wkraczający

ariasz napisał(a):
Musialbym byc poje*any zeby wydawac 900 pln zeby pograc w jedna gre.

GTAIV to jedyna grywalna gra na Xboxa 360?

PostNapisane: 18 maja 2008, 19:41 
Moderator

Niet, warto też pograć w chociażby Call of Duty 4 czy Bioshock. ; )

PostNapisane: 18 maja 2008, 21:57 
_elita forum

Gears of War, Assassins Creed i wiele, wiele innych. Skończyć pierdolenie.

A tak ogólnie to... grając dzisiaj w IV nasunęła mi się myśl, że R* mogłoby pozwać wiele firm motoryzacyjnych... no bo auta są naprawdę prawie że kalką. Choćby taki Infernus, który wygląda jak Lamborghini, Cadillac za swojego Escalade (w grze... Cascalade ; d ), Mercedes, BMW, Corvette (w grze chyba Zorvette : O ) Naprawdę wygląda bardzo realistycznie ta część GTA. Nie tylko z powodu tych samochodów. Całe żyjące LC. Dziś wybiegłem z safehouse'a na chodnik, a tam policjant gonił jakiegoś złodziejaszka, a ja przypadkowo wpadłem na policjanta, ten wstał, wycelował bronią we mnie i pojawiła mi się gwiazdka : O
Masa szczegółów, o które zadbało Rockstar przesądza o wielkości tej gry.
Own me.

PostNapisane: 18 maja 2008, 22:54 
Joey Leone

Po Pierwsze Nie 900zł bo x360 Można mieć z allegro już za 600zł na gwarancji z poprawionym chłodzeniem, kartą pamieci od 256mb Jendym padem na kablu, i kilkoma grami, Czasami sie zdarzają przerobione.
Po Drugie Nie dla jednej Gry jest tyle zaje.....ch gier na X360 np Test Drive Unlimited, Fifa Street, PES2008, Call of Duty 4 Burnout, GoW, Niedługo Mafia 2.
Po następne to już nie bedzie tylko będzie normalny tekst.

Co prawda wolałbym PS3 (niejestem żadnym fanobojem) Poprostu PS3 Wydaje mi się solidniejsze i SONY ma dłuższe doświadcznie w tworzeniu konsol ale jest dużo droższe a mnie nei jest zabardzo stac na tego typu wybryki. Od dawna chiałem konsole kupić ale nie myślałem o tym ąż tak powąznie ale Jak teraz agrałem w GTA 4 To juz jest pewne że kupie X360 Bo on napewno mnie zawiedzie dużo razy ale takze zapewni mi dużo rozrywki. Jeszce pare Groszy i bede go miał. Nie Mam Plazmy HD Ale podłącze go pod monitor i jakoś dotrzymam nowego kompa. Sorki za offtop.

PostNapisane: 18 maja 2008, 23:12 
Nameless Guy

Rafaello corvete'a to coquette xd

Ja jak widze gdy policjant kogos goni to mu pomagam, wystarczy przewrocic tamtego zlodziejaszka a policjant powinien dac sobie juz rade ale czasem odpuszcza bo przestepca jest szybszy.

No szczegolow jest duzo, np. grubszy policjant nie biega tak szybko jak normalny i widac jak sie meczy gdy ma biec : o

PostNapisane: 19 maja 2008, 00:14 
wkraczający

Pips napisał(a):
No szczegolow jest duzo, np. grubszy policjant nie biega tak szybko jak normalny i widac jak sie meczy gdy ma biec : o

z tego najbardziej leje
gruby policjant rezygnuje z poscigu po kilku metrach :E

PostNapisane: 19 maja 2008, 13:06 
Administrator

Generalnie kupowanie uzywanych konsol to jest loteria a juz przerobionych to samobojstwo.
Najbardziej wkurzajace jest doczytywanie obiektow, szczegolnie jak jedziemy jakims scigaczem ale zdarza sie tez w kryjowkach

PostNapisane: 19 maja 2008, 22:49 
Nameless Guy

Xionc to dokup dysk jak go nie masz i zainstaluj pliki na nim bo na ps3 doczytywan nie ma.

PostNapisane: 20 maja 2008, 00:21 
wkraczający

Nie da się zainstalować na Xboxie.

PostNapisane: 20 maja 2008, 00:31 
Nameless Guy

Lolz, nie mam xboxa a wiem więcej niż posiadacz :lol: otóż instalacja na ps3 jest konieczna (tylko 3,5gb ale za to frajda ze nic ci sie przed nosem nie doczyta) na x360 jest to opcjonalne gdyż nie każdy ma dysk twardy w konsoli ale jak ktoś ma i chce to może zainstalować te kilka GB to około 5 min instalki.

PostNapisane: 20 maja 2008, 12:19 
wkraczający

Pips napisał(a):
Lolz, nie mam xboxa a wiem więcej niż posiadacz :lol: otóż instalacja na ps3 jest konieczna (tylko 3,5gb ale za to frajda ze nic ci sie przed nosem nie doczyta) na x360 jest to opcjonalne gdyż nie każdy ma dysk twardy w konsoli ale jak ktoś ma i chce to może zainstalować te kilka GB to około 5 min instalki.

Nie da się opcjonalnie zainstalować GTA4 na Xboxie. Jeżeli uważasz inaczej, pokaż wiarygodny dowód.

PostNapisane: 20 maja 2008, 13:51 
Administrator

Pips teraz to zes walnal jak lysy grzywka o kant kuli. Surmak wyzej dobrze pisze: nie da rady zainstalowac gta4 na boxie a ty sie dalej upierasz. Zostan lepiej przy swoim ps3 a nie zabierasz glos w temacie o ktorym nie masz pojecia.

PostNapisane: 20 maja 2008, 14:27 
Administrator

na poczatku chodzily ploty,ze bedzie mozna opcjonalnie zainstalowac na x360, ale zrezygnowano z tego. tylko ps3 ma te irytujace instalki, bo naped blu ray sie nie wyrabia w szybkim czytaniu plyt :) dlatego czasami nagrywaja te same pliki pare razy na plycie, zeby lepszy dostep do nich byl. o.

PostNapisane: 20 maja 2008, 17:02 
nowość na forum! x)

Ech... była duża dyskusja o tym na forum o x'ie. 'Kopie zapasowe' są za słabo wypalane, przez co gra się doczytuje. Problem przy korzystaniu z tłoczonej, 'sklepowej' edycji znika. A dysk? Przy jeżdżeniu po mieście niektóre jego elementy zapisują się w cache, dzięki czemu po dłuższej grze doczytywanie nie jest tak uciążliwe (ale nadal jest). Dlatego właśnie gra tak dobrze się sprzedała. Sprawdziłem to również na moim sprzęcie i zgadzam się z tą tezą na 100% - przy wcześniejszym jeżdżeniu po powietrzu bądź w najlepszym wypadku drodze w jakości GTA III, przy wersji tłoczonej wszystko działa... ślicznie.

PostNapisane: 20 maja 2008, 18:06 
_elita

Drool napisał(a):
[...] przy wersji tłoczonej wszystko działa... ślicznie.

Też czytałem o tym na forum Xbox'a i problem doczytywania tekstur się pojawia w wersji oryginalnej i pirackiej.
Poza tym, poprzednie GTA były identyczne jeśli chodzi o to doczytywanie, nie przyzwyczailiście się? ;o

PostNapisane: 20 maja 2008, 18:31 
nowość na forum! x)

klawisz napisał(a):
Drool napisał(a):
[...] przy wersji tłoczonej wszystko działa... ślicznie.

Też czytałem o tym na forum Xbox'a i problem doczytywania tekstur się pojawia w wersji oryginalnej i pirackiej.
Poza tym, poprzednie GTA były identyczne jeśli chodzi o to doczytywanie, nie przyzwyczailiście się? ;o

Ja od kiedy mam wersję oryginalną nie mam zupełnie na co narzekać. Co do reszty wersji GTA i doczytywaniu... nigdy z niczym takim się nie spotkałem! Wszystkie możliwe wersje pecetowe działały mi ładnie, te niedostępne na blaszaka zakupiłem na PSP i też było dobrze... no i oryginalna IV też się sprawdza!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]