GTAReview.com

FAQ
   Szukaj
   Zaloguj
Teraz jest 17 września 2026, 10:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kontynuacje gier.
PostNapisane: 4 września 2007, 20:02 
Ray Machowski

Chodzi o to, abyście napisali jakie wg. was gry powinny być kontynuowane. 8)
To ja może zacznę :lol:
+ Max Pane - piękna grafika (Payne' 2) i fizyka gry po prostu wgniotła mnie w ściółkę :lol: Poza tym była bardzo ambitna i wciągająca fabuła... Taka gra musi mieć kontynuację!
+ Quake - tutaj nie umiem za bardzo uzasadnić; po prostu chcę :D
+ Hitman - miło jest zabić kelnera i przebrać się w jego ciuszki, aby później otruć cel :lol:

Tytuł: Re: Kontynuacje gier.
PostNapisane: 4 września 2007, 20:32 
Moderator

sequele ssa, to jest jak z filmami. jezeli dobra jest pierwsza czesc to niech zostanie, a czasami mozna zrobic druga czesc, ale czy warto ? no tak dla kasy warto.

PostNapisane: 4 września 2007, 20:39 
Warning 1/3

Half-life 2. Podajże miało zakończyć się na trzecim episodzie, ale ja chcę zobaczyć Half-life 3;)

PostNapisane: 4 września 2007, 21:16 
Nameless Guy

GTA :lol: a na serio to też bym chciał Max'a Payne'a 3 super gierka :>

PostNapisane: 4 września 2007, 21:26 
El Burro

SIMSY!
Dobra, a tak na poważnie to
SWAT, po prostu kocham tą grę.
Gothic, chociaż teraz jak się orientuje developer się zmienił.

PostNapisane: 4 września 2007, 21:46 
Warning 1/3

Mam jeszcze resztki żałosnej nadziei, że seria GTA będzie kontynuowana na PC. A tak poza tym to miło byłoby zobaczyć kolejne części NFS, ale jakieś porządne, bo Carbon to porażka, a Pro Street niestety też może się nią okazać. Wyżej wymieniony Max Payne też powinien doczekać się kontynuacji, no i oczywiście niezapomniany Quake. Z mniej znanych gier to chciałbym kontynuacji serii 'Jedi Knight' bo bardzo mnie urzekła, a niewiele słychać o ewentualnych jej kontynuatorach, a szkoda.

PostNapisane: 4 września 2007, 21:53 
Moderator

To, że Max Payne jest świetny to i ja wiem.
Szczerze mówiąc jestem na nie jeżeli chodzi o kontynuację gier. Sequele są robione pod publikę i dla forsy jak to sysek już wspomniał. Pierwsze części zazwyczaj mają swój klimat i niewiarygodne nowości. W kolejnych częściach dodawane są jakieś bajery typu nowe bronie, albo jeszcze nowe misję. Niby wszystko fajnie, ale nie czuje się już takiego podniecenia jak przy pierwszej części.

Apropo Hitmana, uwielbiam tą grę. Wszystkie części były rewelacyjne, a Blood Money według mnie jest najlepszą częścią.

Quake jest wprost genialny. Jeden z pierwszych genialnych fps'ów. Nawet w niedługim czasie ma wylądować chyba Quake 3 Arena na Xbox Live. : ))))

Oczekuje kontynuacji Gears of War, która nastąpi w przyszłym roku. Gears of War jest nie do określenia. Ta gra zjada wszystko na około. A mutliplayer bije na głowę według mnie nawet Counter Strike'a. Po graniu na live czasem trzęsą mi się ręce ze strachu, że zaraz znowu wyskoczy mi jakiś "hamburger" i zaciuka mnie shotgunem, albo spiłuje lancer'em. Absolutnie póki co najlepsza gra na xboksa360.

Z niecierpliwością również czekam na Call of Duty 4: Modern Warfare. Aktualnie trwają beta-testy, ale mi oczywiście musiał się x360 zepsuć. Ale po obejrzeniu masy gameplay'ów i obejrzeniu ogromnej ilości screenów jestem przekonany, że ta gra nie pozostanie gdzieś tam w cieniu na 2, 3 lata.

A i jestem na nie kontynuacji Max Payne'a.

PostNapisane: 4 września 2007, 22:14 
Nameless Guy

Max nie dla wszystkich pierwsza część ma to coś ja też wolę pierwszą część MP ale mój kolega za to woli 2 część, nie twierdze że 2 część jest do bani bo tak nie jest dlatego że ty byś nie chciał kontynuacji MP to nie znaczy że ja jej bym nie chciał ;] Jeszcze chciałbym Blood Rayne 3 na x360/ps3 z wypasioną grafiką :lol:

PostNapisane: 4 września 2007, 23:13 
Hate me now.

Max Payne jest zajebisty, Max Payne 2 jest DOBRY. Hitman jest zajebisty, 2 i 3 sa ZALOSNE. Nie wiem jak z Blood Money. Kontynuacje... hmm, nie piszac tu o grach ktore wychodza hurtowo (NFS, FIFA i inne), to chcialbym zobaczyc 2 czesc Call of Cthullhu. Co jeszcze... hmmm. Deus Ex 3, bo 2 to jednak nie to. Mafie juz produkuja, wiec gites. Scarface 2? Bez sensu, ale jakas gra na tym samym engine, tylko o innym Mafioso, zrobiona z tym samym zaangazowaniem :)

PostNapisane: 5 września 2007, 11:46 
_elita forum

W czesci powtorze Jigga'e. Max Payne 1 - gra ponad wiekowa zajebista fabula klimat gameplay, teraz to sie moze to jest malo widoczne, ale jak gralo sie w to na poczatku tej dekady to bajery tupu bullet time, ciepanie sie na bok to byl przelom, ze juz nie wspomne o grafice ktora wyprzedzila troche epoke. Max payne - fajna gra. fabula jest dobra (zawsze mogla byc lepsza), grafika hym, nie widac zbyt wielkich zmian w stosunku do pierwszej czesc, tj zmian znaczacych. Generalnie 2 sie udala 4/5 bez niczego, ale to tylko zasluga tego ze byla scisle powiazana z 1 czescia ktorej sukces udzielil sie drugiej czesci. Inne gry nie maja takiego szczescia. Zas co do kontynuacji nie ma czego kontynuowac. Przeciez tytul drugiej czesci byl jasny i podswiadomy jak jasna cholera. The fall of Max Payne, upadek to upadek i ch*j, nara. Takze jesli chodzi o kontynuacje maxa jestem na nie.

Mafia, 1 czesc jjjjjjjjeeezus. Miod, pitny. Ogladajac trailera zapowiada sie swietnie. Pisalem nawet newsa ze bedzie olbrzymi scenariusz. Dialogi rozbudowane. Okaze sie jestem na tak.

Jesli chodzi generalnie o kontynuacje, nie mam zdania poniewaz nie gram.

PostNapisane: 5 września 2007, 14:48 
Joey Leone

Superbike 2001, najlepszy do tej pory symulator jazdy motocyklem, wyprodukowany przez EA Sports w 2001 roku. Kapitalna fizyka, świetne wrażenia z jazdy, po prostu miud.

W SBK 2007 oczekiwałbym aktualnych zawodników, motocykli, torów wyścigowych, oraz dzisiejszej grafy.

PostNapisane: 5 września 2007, 15:47 
El Burro

Resident Evil - świetna gra, rozwinęła bardzo popularny gatunek gier, czyli survival horror. Na tamte czasy (1996r.) była prawdziwym przełomem.

RE2 - tak samo jak wyżej, bardzo dobra kontynuacja. Wprowadza nowe, interesujące postacie i kontynuuje wątek z "jedynki".

RE3: Nemesis - równie dobre, co poprzedniczki.

Niestety dwie kolejne, "Code: Veronica" i "Zero" nie były dobrymi grami... Seria dopiero wstała po sukcesie Resident Evil 4, z '05.

Posługując się przykładem serii "Residentów" - nie mam nic przeciw sequelom jeśli są naprawdę dobre, czyli tak jak np. wspomniany wyżej Max Payne 2. Niestety większość sequeli nie jest tak przekonywująca...

PostNapisane: 5 września 2007, 17:25 
Ray Machowski

Wow!! Nie sądziłem, że temat się tak przyjmie... :D

Co do niektórych, to wydaje mi się, że jeżeli chodzi o Max Payne'a to nie mają racji. Druga część była zdecydowanie lepsza od pierwszej. Przede wszystkim sterowanie jest o niebo lepsze (wygodniejsze, bardziej intuicyjne), o grafice nie wspominam bo każdy kolejny sequel, aby nie stać się ścierwem powinien mieć lepszą grafę. Ponadto druga część jak już wspomniałem miała bardziej ambitną fabułę od pierwszej i tym bardzo mnie wciągnęła.
Ale niestety ariasz chyba ma rację. Tytuł mówi sam za siebie "The fall of Max Payne", a to oznacza, że raczej nie będzie kolejnych części. Oczywiście zawsze można dorobić na siłę, ale wtedy Payne straci ten swój klimat...

Powiem jeszcze, że bardzo chciałbym aby pojawił się sequel Ghost Recon'a. Wiem, wiem, że niedawno wyszedł Advanced Warfighter 2, ale ta seria mogłaby sie ciągnąć w nieskończoność... :lol:

Ktoś tu wspomniał też o Call of Duty 4: Modern Warfare. Do tej pory nie lubiłem tej serii, gdyż II Wojna Światowa już była bardzo oklepana i po prostu mnie to nudziło. Ale teraz zapowiada się całkiem niezła produkcja. Czekam z niecierpliwością. Btw. - Czy ktoś wie, czy Cod4 będzie pod DX9, czy DX10?

PostNapisane: 5 września 2007, 18:17 
Warning 1/3

Co prawda ostatni raz grałem w Max Payne'a 2 dość dawno temu, ale coś mi świta, że pod koniec napisów końcowych było coś o kontynuacji. Nie wiem dokładnie czy o to chodziło (wtedy nie znałem jeszcze na tyle dobrze angielskiego).

Kontynuacja Payne'a nie musiałaby przecież od razu być porażką, albo robieniem 'na siłę'. Wszystko zależy od pomysłowości producentów. Ewentualna kontynuacja mogłaby, przy odrobinie dobrej woli twórców, być równie dobra jak poprzednie części.

PostNapisane: 5 września 2007, 18:25 
Hate me now.

Tworcy Maxa i tak sa zajeci Alan Wake.

PostNapisane: 5 września 2007, 20:38 
Ray Machowski

may_cry napisał(a):
Ktoś tu wspomniał też o Call of Duty 4: Modern Warfare. Do tej pory nie lubiłem tej serii, gdyż II Wojna Światowa już była bardzo oklepana i po prostu mnie to nudziło. Ale teraz zapowiada się całkiem niezła produkcja. Czekam z niecierpliwością. Btw. - Czy ktoś wie, czy Cod4 będzie pod DX9, czy DX10?

CoD 4 przede wszystkim będzie na X360 i PS3. :lol: I chyba jasne jest, że raczej na DX9 będzie śmigać - żaden third-party developer nie zdecydowałby się wydać gry na samym DX10, bo by mu się produkt nie sprzedał, prawda? ;o A czy nowy CoD będzie obsługiwał standard DX10? Nie wiem.

PostNapisane: 5 września 2007, 22:56 
_elita forum

Raz. Jigga misiek zawsze mnie uprzedzisz :P

dwa. shadow byl taki motyw w maxpaynie owszem o kontynuacji ale to byla pierwsza czesc.

a o maxpaynie nie ma zbytnio co dyskutowac bo to jest kwestia na osobny temat

PostNapisane: 7 września 2007, 17:02 
Ray Machowski

lothronik napisał(a):
CoD 4 przede wszystkim będzie na X360 i PS3.

I tu się mylisz! :lol: To CoD3 jest tylko i wyłącznie na konsole, natomiast CoD4 ma wyjść na PS3 X360 i PC w tym samym czasie! :lol: Tak słyszałem i mam nadzieję, że tak pozostanie. 8)

PostNapisane: 7 września 2007, 18:36 
Ray Machowski

Mi się Punisher podobał, jedna z niewielu gier opartych na licencjach komiksowych, które były dobre. Pewne rzeczy poprawić, grafa i w jedynce jest dobra, pomysłów na fabułę jest mnóstwo bo i zeszytów wyszło sporo.

Jedi Knight - jakjuż ktoś wcześniej wspomniał. Uniwersum Star Wars jest na tyle bogate, że pomysłów na grę nie powinno brakować.

PostNapisane: 7 września 2007, 21:26 
Ray Machowski

Bananaboj napisał(a):
Mi się Punisher podobał...

Boże! Jak mogłem zapomnieć! :shock: Tak, tak, tak... Tutaj też potrzeba kontynuacji. Bez zbędnego argumentowania. 8)

Ostatnio edytowano 9 września 2007, 09:23 przez may_cry, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 września 2007, 23:48 
Nameless Guy

Max Payne
Bardziej podobała mi się druga część, bo wiadomo, miała świetną grafikę, fabułę, muzykę, havoca ( :) ), lepszego bullet time i bardziej zróżnicowane poziomy (noo.. powiedzmy pierwszy rozdział ). Sequel powinien być :(

Splinter Cell
Aktualnie gram w Chaos Theory i muszę powiedzieć, że to bardzo dobra gra, chociaż bardziej podobała mi się pierwsza część. Wtedy to była rewelacyjna gra, z piękną grafika i grywalnością. Aktualnie są 4 części i nadchodzi 5, wiec jest w czym wybierać :D

Prince of Persia (!!!) (Piaski Czasu, Dusza Wojownika i Twa Trony)
Najlepsza zręcznościówka na świecie! Z piękną grafiką, muzyką (Godsmack) i fabułą (fabuła warrior within powala). Są tylko 3 części tej wspaniałej gry i muszę przyznać, że grałem w nie od czasu piasków czasu i najbardziej i tak podoba mi sie warrior within :D Sequel OBOWIĄZKOWY (znaczy, powinni zrobić :P )

TES
Mowa o Morrowindzie i Oblivionie - chyba najpiękniejszych grach swego czasu. Morrowind niesamowicie wciągał, był olbrzymi świat, questy, życie (!). O oblivionie można duuuużo naczytać sie w internecie. Myślę, że Bethesda powinna zacierać rękawki i... do roboty panowie! :D:D

PostNapisane: 9 września 2007, 08:31 
Nameless Guy

Ivan napisał(a):
Prince of Persia (!!!) (Piaski Czasu, Dusza Wojownika i Twa Trony)
Najlepsza zręcznościówka na świecie! Z piękną grafiką, muzyką (Godsmack) i fabułą (fabuła warrior within powala). Są tylko 3 części tej wspaniałej gry i muszę przyznać, że grałem w nie od czasu piasków czasu i najbardziej i tak podoba mi sie warrior within :D Sequel OBOWIĄZKOWY (znaczy, powinni zrobić :P )

Zapomniałem o POP'ie też bym chciał kolejną wersję gdyż gra jest dobra, a co do TES fajnie by było zagrać w kolejną część z piękną grafiką.

PostNapisane: 9 września 2007, 12:01 
Administrator

a wiecie, że przeszedłem Half Life 2, nie grając nigdy w pierwszą część ?:P zabieram się za to już jakieś 2 lata, a mi się tak nie chce.... w ogóle to ja kompa nie mam do gier, godfather mi chodzi ładnie, ale z resztą już chyba gorzej...

ale do rzeczy: jakie gry powinny być kontynuowane ?

zacznę może od tego, ze ja wole czuć taki mały niedosyt niż przesyt, np.: Max Payne, jakoś się tam skończył i dobrze ! koniec gry, nie chcemy 3ciej części, no chyba, że wymyśliliby coś naprawdę niesamowitego... podoba mi sie jak kolejne części jakiejś gry wychodzą z dużym odstępem czasu, np. wspomniany wcześniej HL... ja na trójkę czekam szczerze się przyznam, ale wolę, żeby wyszła gdzieś w 2010 roku... tak samo Mafia II, wychodzi w przyszłym roku, to chyba różnica 6 lat między pierwszą odsłoną, ale miejmy nadzieję, a wręcz módlmy się, żeby dwójka miała tak samo dobrą fabułę jak jedynka...

GTA to troche inna historia: każda odsłona wychodzi co rok i każda się podoba, ponieważ w każdej z nich jest coś nowego, innego, coś co daje kolejne godziny zabawy...
fabuła, hmm.. z nią już troszke gorzej, jest za prosta, nie wczuwamy się w nią jak w Mafii, czy Max Paynie, wyjątkiem wg mnie jest trójka: tam gramy po to, by się zemścić (ja uwielbiam takie zemsty ;p) i czekamy z niecierpliwością, kiedy wkońcu dorwiemy tą sukę Catalinę ! :D fakt, że główny bohater nic nie mówił nadawał kurewskiej tajemniczości fabule tej gry... w San Andreas to ja w połowie niewiedziałem po co gram...

Quake 4 miał rozpocząć się tam, gdzie zakończyła fabuła dwójki... jakoś nie zauważyłem.... wkońcu skończyliśmy na jkednoosobowym statku kosmicznym, po czym wywalił nam napis THE END, myślałem, że w czwórce pokażą, jak główny bohater doleciał spokojnie na Ziemię, czy tam jakaś inną wymyślną planetę itp, tym czasem jesteśmy z ajkimś oddziałem gdzieśtam i niewiadomo o co chodzi... zawiodłem się mimo, że gra nie była taka zła... mnie nigdy Multiplayery nie ciągły, za to single player dla mnie był zawsze najważniejszy i za to tak kocham Q2 właśnie ;d

w co tam ja jeszcze pogrywałem.. w POPa niestety nie, bo miałem 4 MX440, a na niej POP nie chodził, więc świeżo zakupioną grę sprzedałem za połowę ceny dalszemu znajomemu ;f
Call Of Duty 4 znacznie będzie się róznić od poprzednich części, fajnie, że akcja dzieje się w Prypeci, to miejsce mnie zawsze intrygowało, a teraz mam nadzieję, będę mógł sobie go pozwiedzać ;p

to narazie wszystko, jak mi się coś przypomni to dopisze w inny mpoście :>

PostNapisane: 10 września 2007, 20:04 
Ray Machowski

maciej_pl napisał(a):
GTA to troche inna historia: każda odsłona wychodzi co rok

Nie no nie przesadzajmy... :? Co rok to FIFA wychodzi a GTA?

PostNapisane: 11 września 2007, 19:33 
Administrator

may_cry napisał(a):
maciej_pl napisał(a):
GTA to troche inna historia: każda odsłona wychodzi co rok

Nie no nie przesadzajmy... :? Co rok to FIFA wychodzi a GTA?

polecam ciekawą stronkę:

http://www.rockstargames.com/grandtheftauto/

jedynie w '98 i '03 co nie było żadnego GTA.... takwiec śmiało można mówić, że GTA wychodzi co rok ;p

PostNapisane: 12 września 2007, 16:29 
Ray Machowski

No w sumie :lol:

Ostatnio edytowano 12 września 2007, 21:18 przez may_cry, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 września 2007, 17:09 
Hate me now.

W 2000 tez nie bylo GTA! ;p

PostNapisane: 13 września 2007, 19:25 
Joey Leone

W/g mnie gry powinny wychodzic jak będa gotowe to znaczy nie na sile co rok, ale na spokojnie co jakis nieokreslony czas. Coroczne kontynuacje nie są dobre (no dobra z wyjątkiem gier sportowych). Gta też powinno wychodzic "roznie", nie co rok. Można nawiązac do poprzednich gier zachowujac nową fabułę i w ogole powiew swierzosci. Troche czasu poswięcam serii nfs więc co do niej: czasami wychodzi tak ze nowe gry wydawane co rok moga byc tylko dla kasy i nie zawsze spelniac oczekiwanie graczy. Carbon sie np bardzo stoczył...

Im dłuzej sie czeka tym bardziej człowiek sie cieszy z prezentu nie? xD

PostNapisane: 13 września 2007, 21:31 
Administrator

według mnie odstęp z jakim gry są wydawane nie ma znaczenia, i może być to zarówno rok jak i 5 lat. najważniejsze, żeby gra była dobra. a co do GTA myśle, że to sie sprawdza.

PostNapisane: 14 września 2007, 15:19 
Ray Machowski

Casati napisał(a):
Carbon sie np bardzo stoczył...

W życiu! :? Carbon był dobry (co prawda nie tak jak NFSU2). To Most Wanted był ch*jowy :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]