Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 28 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
falek.
|
Tytuł: Cell Factor Napisane: 18 maja 2006, 22:46 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
no to demko wyszlo jakos 3 dni temu or sth.. gierka ma prezentowac mozliwosci karty AGEIA PHYSX i odpala sie tylko na kompach zaopatrzonych w nia ;DDDD
gra jest zwyklym fpp stworzonym glownie pod multiplayer, ale tak naprawde chodzi tylko o prezentacje fizy.
oczywiscie internet i ludzie piszacy w nim sa na tyle fajni,ze potrafia wszystko ominac i tak sie stalo i tym razem. jesli wiec nie masz karty ageia physx, nie placz! wystaczy na pulpicie kliknac na ikonke (ktora tam wolimy...czy low graphics czy tez high), kliknac na WLASCIWOSCI i dodac tam po prostu Kod: EnablePhysX=false .
gra powstaje zarowno na PC jak i na x360.
macie 3 screeny i 3 filmy zrobione podczas testowania tej gierki dzisiaj przeze mnie
w sumie topic bardziej zalozony zeby wam powiedziec jak to mozna odpalic bez tej kijowej karty.
filmy sa juz dla tych co chcieliby sciagnac demko, ale nie wiedza czy warto.
gra taka sobie, ale popatrzec na fizyke mozna.
film1
film2
film3(najgorszy w sumie ;d)
screen1
screen2
screen3
[{{{{w filmach jak to zwykle juz w tych ode mnie, cos nie tak z dzwiekiem wiec sie nie przejmowac ;d}}}}]
elo.

|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 18 maja 2006, 23:08 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
|
pspwned się zownowało ;p
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 18 maja 2006, 23:15 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
>_<

|
|
| Góra |
|
 |
|
[goldi]
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 01:19 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
|
Grafit napisał(a): pspwned się zownowało ;p
już chasa, i muszę powiedzieć że ta fizyka wygląda dość fenomenalnie ;o
ale potrzeba zakupu dodatkowej karty ppu, żeby poczuć pełnię możliwości jakoś mi nie pasuje...
btw., falek, dawaj mi swój komputer. natychmiast. xD
_________________ Ten użytkownik posiadał nieprzepisową sygnaturkę.
|
|
| Góra |
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 01:26 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
/me pakuje komputer w reklamowke z karfura

|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 10:50 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
|
: ° ja tego nie widziałem ja tego nie widziałem tego nie było nie istnieje falek gra na celeronie
|
 |
|
enjoi
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 11:57 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 czerwca 2004, 23:52 Posty: 1733 Lokalizacja: Krobia
|
|
wow, tripowanie na ekranie!
|
 |
|
Daszek
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 14:15 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 12 czerwca 2005, 17:29 Posty: 152 Lokalizacja: Starachowice
|
|
ktore karty maja obsluge physx?
tylko ta AGEIA PHYSX?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Zberek
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 14:27 |
|
 |
| Luigii Goterelli |
Dołączył(a): 23 listopada 2005, 12:43 Posty: 160 Lokalizacja: 50°N, 21°E
|
:O dzieki wam bardzo bo juz dawno zassałem to demko ale jeszcze nie mam tego procesoru Ageia i nie mogłem odpalić ;d
EDIT: Wie ktoś co zrobić z tym koksem? http://www.cgap.ovh.org/icomamzrobic.jpg ?
O już działa, tylko wystarczyło włączyć antyaliasing ;d
Mój opis:
Grafika - przebajerzona, mase efektów, non stop motion blury, rozmazania, znieksztacłenia itd. nawet fajnie ale trafić w wrogów nie mogłem ;o
Fizyka - robi wrażenie, fajnie się ciecze zachowują (tu np. krew  ), wszystko lata i jest pięknie
Dzwięki - u mnie problemów nie ma, muzyka gra non stop, trochę drażni, reszta ok
Grywalność - Zapowiada się niezła gierka, po jednym deatchmatchu ocenic sie nie da
PS. falek to nie ukazało sie 3 dni temu, tylko juz miech, może trochę mniej ;d mam to demo od czasu premiery
PS2. jutro idę sobie dokupić 2GB ramu ;d będe miał 3GB łacznie hehe
Ostatnio edytowano 19 maja 2006, 15:18 przez Zberek, łącznie edytowano 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 14:37 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 13 marca 2005, 00:18 Posty: 2037 Lokalizacja: Rydzyna
|
jesli tam jest taka muzyka, to ja dziękuję ;f nienawidze muzyki w grze, szczególnie w fpp... idziesz sobie z m4a1, a tu nagle BUM BUBUM BUBUBUBUM, JEEEB ! i to jakieś bębny, a nie wybuchy granatów ;f
co do fizyki... to chyba przez brak sterowników do karty graficznej (ze serownikami nie działa ;o ) powoduje, ze filmik chodzi za wolno i ta fizyka wydaje się śmieszna ;o
pozatym gra wydaje się dosyc zachęcająca ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
 |
|
DJ_Jaro
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 14:54 |
|
 |
| newbie |
 |
Dołączył(a): 24 marca 2006, 23:23 Posty: 29 Lokalizacja: Cigacice/City xD
|
|
no właśnie za taką muze to dziękuje :O
_________________ (<xx>)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Daszek
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 16:01 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 12 czerwca 2005, 17:29 Posty: 152 Lokalizacja: Starachowice
|
|
zberek - szalenstwo, wystarczy ci 2gb - 2-3gb nie poczujesz zadnej roznicy bo zaden proces nie wykorzystuje tyle ramu
|
|
| Góra |
|
 |
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 16:02 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
|
Słabizna. Sama nawalana widzę. Coraz więcej gier opiera się na fizyce i grafice. Nie wiem czemu, ale dla mnie jest po prostu brzydka. Co z tego, że w ch*j refleksów świetlnych, skoro kolorystyka jebie w oczy i monotonne to. Nie wiem, opieram się na filmikach z dema, ale póki co to ssie IMO.
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 16:28 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
filmik chodzi za wolno bo wszystko na full ustawione + kretynski fraps ktory zwalnia jak kazesz mu na full nagrywac.
pomijajac to. przeczytalem tu jakas wypowiedz,ze wolno chodzi bo nie mam karty. wy chyba nie liczyliscie,ze gry z ta karta chodza szybciej ?
ba. one zwalniaja o jakies 10 fpsow bo od karty dostaja kolejne graficzne odlamki do wyswietlenia. na przykladzie graw chociazby mozna to zobaczyc:
a karta jest do dupy i nie jest potrzebna poki co. jak wyjdzie unreal 3 mozna sie zastanowic na zakupem, wtedy stanieje.
ale lepiej poczekac na karte nvidia + havoc ktora procz obliczania fizy bedzie rowniez obliczac grafike gdy nie bedzie pracowac nad tym pierwszym. takie prawie jak sli ;d
+ havoc to havoc,a nie jakis syfek o nazwie PHYSX.
@ daszek
karty oparte na chipie AGEIA PHYSX wydaja poki co dwie firmy  BFG (lol xD jak z dooma ;d) oraz ASUS.

|
|
| Góra |
|
 |
|
Zberek
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 16:35 |
|
 |
| Luigii Goterelli |
Dołączył(a): 23 listopada 2005, 12:43 Posty: 160 Lokalizacja: 50°N, 21°E
|
|
Daszek to nie szaleństwo, jak ja mam tyle powłaczane na raz i na dodatek jeszcze jakąs gre to wiesz ;d, zresztą potem się przyda jak będzie Windows Vista, którego oficjalne wymagania już są podane - rekomendowane - 1gb, a gdzie reszta programów? ;d
|
 |
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 16:46 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 28 września 2005, 19:24 Posty: 640 Lokalizacja: Warszawa
|
|
ageia - sama nazwa powinna zainteresowac juz pana Wierzejskiego i LPR
|
 |
|
[goldi]
|
Tytuł: Napisane: 19 maja 2006, 18:21 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
|
|
czekamy na gorące relacje z protestów bojówek MW pod siedzibą AGEIA (aż szkoda odmieniać ;o) w Californi ;d
_________________ Ten użytkownik posiadał nieprzepisową sygnaturkę.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 20 maja 2006, 10:30 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 2 czerwca 2005, 16:20 Posty: 818 Lokalizacja: "oszo chodzi ?"
|
|
Gierka masakryczna. Zaraz (no, wieczorem...) sciagne i sproboje odpalic ;x (flk kompa dawaj ! >.<)
Tak poza tym - napiszcie cos o tej karcie !
Jak wyglada, gdzie to to sie wklada (^.^)i co to to dokladnie robi xD
| Góra |
|
 |
|
Cveni
|
Tytuł: Napisane: 20 maja 2006, 12:06 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
Dołączył(a): 26 września 2005, 14:20 Posty: 225 Lokalizacja: Milicz
|
falek. napisał(a): karty oparte na chipie AGEIA PHYSX wydaja poki co dwie firmy  BFG (lol xD jak z dooma ;d) oraz ASUS.
Oprócz Dooma to jeszcze w Quake'u 2 jest taka broń (w inne części nie grałem, więc nie wiem).
|
 |
|
sk@rt
|
Tytuł: Napisane: 20 maja 2006, 12:07 |
|
 |
| newbie |
 |
Dołączył(a): 19 października 2005, 13:55 Posty: 18 Lokalizacja: Miechów
|
Heh falek rozwaliłeś mnie... dla mnie grafa + havoc jest bez sensu i nie ma po co łączyć tych dwóch akceleratorów (to wszystko przechwałki NVidia i ATI, żeby upchnąć jeszcze jedna grafę naiwnym ludziom), bo jeśli grafa w grze będzie jakaś super wypaśna i zaczną sie jakies skomplikowane obliczenia fizy to nagle poleci ci tak framerate, że będziesz mógł policzyć klatki na palcach jednej ręki  . Poza tym nie wydaje mi się, żeby w takim układzie fizy była jakaś specjalnie rozbudowana jak to ma miejsce w chipie physX. Ja tam wolę w niego zainwestować, niż w druga horenadlnie drogą grafę. Zreszta nie każdy ma ogromna ilość kasy a cena oscylująca wokół 1000 zł to nie jest jeszcze taka tragedia. Podejżewam, że ta karta szybko stanieje jak tylko pojawią się odpowiednie gry.
|
|
| Góra |
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 20 maja 2006, 14:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
jasne,ze stanieje. i to calkiem niedlugo bo przy premierze ut2007 i innych gier opartych na engine unreala staniec bedzie musiala.
ale ta karta w dniu premiery powinna kosztowac kolo 600zl bo ona nic ciekawego nie zapewnia.
uwazasz,ze fizyka jest super rozbudowana. wielki rotfl. ciecze na tej karcie wygladaja strasznie sztucznie, materialy pociete moze i ok. ale cala reszta to to samo co w havocu. do tego po co ta karta poki co komus skoro GRAW z karta rozni sie tym,ze jest wiecej odlamkow O_O imo paranoja.
w przypadku cell factor to z karta masz widoczne ciecze i flagi, a bez juz ich nie widzisz. ale masz cala reszte.
poki co karta nie dosc,ze zabiera fpsy (w sumie zawsze bedzie zabierac) to jeszcze o dosyc maly % odciaza procesor z obliczen tej calej fizy.
poki co to jedna wielka klapa.
grafa + havoc bezsensu ? imo jest to najlepszy pomysl bo physx przydaje sie tylko w grach obslugiwanych przez nia, a w innych po prostu sobie stoi bezczynnie. tamta karta nigdy by sie nie nudzila.
+ kolejna wade zaraz podam jak bede q-bakowi odpowiadac
@q-bak. wkladasz ja w stary jak swiat slot PCI, ktory nie zapewnia jej polowy energii i tak dalej. problem w tym,ze zajmuje ci slot na karte muzyczna dobra (np. creative x-fi).
co robi ? teoretycznie ma obliczac fizyke za procesor dzieki czemu procek moze zajac sie innymi rzeczami zamiast dodatkowo sie tym meczyc. na razie malo pomaga.
do tego ma glosny jak cholera wiatraczek i przegrzewa sie dosyc szybko (z artykulu na benchmarku, ktory totalnie zjebal te karte z blotem. polecam ci sk@rt http://www.benchmark.pl/r.php?file=http ... ona-1.html )
a wyglada ta karta tak:
benchmark.pl napisał(a): Karta ASUS PhysX P1, synonim nowoczesnych technologii... na przestarzałym technologicznie złączu PCI, z dodatkowym gniazdkiem zasilania, z wiatraczkiem głośniejszym od chłodzenia na GeForce 7900GTX. Kompletna kompromitacja. i moj ulub. fragment, ktory przedstawia dokladnie to co ja myslalem, kiedy ogladalem filmiki z graw + physx. test byl przeprowadzony na jednym graczu, ktory najpierw gral bez karty physx, a pozniej z nia. trick polegal na tym,ze nie wiedzial kiedy karta jest umieszczona ;D benchmark.pl napisał(a): - Jakie wrażenia? - "OK, fajna gierka, super grafika" - Czy sądzisz że grałeś z zainstalowaną kartą PhysX? - "Hmm, podejrzewam, że tak. Te paczki które tak ładnie rozleciały się, to chyba to o czym mówiliście? - No cóż, grałeś bez tego akceleratora  Przejdźmy do drugiej próby. Coś zmienimy i poprosimy Cię ponownie o ocenę
to chyba wystarczy.
poki co 1k wydany w bloto. lepiej sobie xboxa starego i ps2 kupic.
costam dla zainteresowanych:
http://pclab.pl/art19719-1.html
http://www.benchmark.pl/r.php?file=http ... ona-1.html
http://nvision.pl/content.php?article.92  dosyc wysoka ocena ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)

|
|
| Góra |
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 20 maja 2006, 22:11 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
Wiesz, jak ma sie zewnetrzna karte Audigy, to sie nie martwie o sloty PCI ;P
(nawet ty takiej nie masz ;x)
A jak myslicie, takie karty maja jakas szanse zainstniec ? (btw - ja o takich czytalem juz chyba z dobrych 5miechow temu...)
| Góra |
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 20 maja 2006, 23:25 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
ja dopiero bede kupowac x-fi platinum.
one nie maja szansy zaistniec - one zaistnieja.

|
|
| Góra |
|
 |
|
stReam
|
Tytuł: Napisane: 21 maja 2006, 00:24 |
|
 |
| _elita forum |
 |
|
flk wie co kupować, x-fi jest konkretne.
za 2 miechy kupuję zestaw x-fi + creative gigaworks 7.1.. 
_________________ userbary są pedalskie - po wafla komu wiedzieć co mam, na czym gram, a na czym sram?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 21 maja 2006, 11:10 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2006, 08:30 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
ja mam 5.1 creative'a ale podlaczac mi sie nie chce i lezy w szafie xD

|
|
| Góra |
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2006, 13:56 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
sk@rt
|
Tytuł: Napisane: 27 maja 2006, 10:28 |
|
 |
| newbie |
 |
Dołączył(a): 19 października 2005, 13:55 Posty: 18 Lokalizacja: Miechów
|
Odpowiedź do postu Falka:
Cytuj: poki co karta nie dosc,ze zabiera fpsy (w sumie zawsze bedzie zabierac) to jeszcze o dosyc maly % odciaza procesor z obliczen tej calej fizy. poki co to jedna wielka klapa.
Jak dla mnie to, że wykorzystanie PhysX zabiera FPSy to jedynie fakt, że grafa nie wyrabia z taka ilością szczegółów na ekranie. Pomyśl sobie co stało by się gdybyś użył tej samej grafy do tych samych obliczeń bez procka PhysX? Wyszłoby to co pisałem wcześniej... zaliczyłbyś niezły pokaz slajdów, bo twoja grafa (może i z wyższej półki) na pewno nie poradziłaby sobie z obliczaniem takiej ilości cząsteczek. Wychodzi na to, że zjebałeś kartę tylko za to, że dodała ci więcej szczegółów w grze  Cytuj: grafa + havoc bezsensu ? imo jest to najlepszy pomysl bo physx przydaje sie tylko w grach obslugiwanych przez nia, a w innych po prostu sobie stoi bezczynnie. tamta karta nigdy by sie nie nudzila. Po pierwsze: Mam pare lat i pamiętam kiedy wchodziły do sprzedaży pierwsze akceleratory grafy. Sytuacja była podobna. Mało komu chciało się wydawać kasę na drogie karty. Wszyscy niechętnie myśleli o zakupie a teraz na rynku nie ma już zwykłych kart 2D, są tylko akceleratory. Po drugie: Karta by się nie nudziła? Jak dla mnie ten argument jest pozbawiony większego sensu. Ja tam się akurat cieszę, że byłaby odciążona z tych wszystkich dodatkowych obliczeń. Ty jesteś w tej dobrej sytuacji, że stać cię na drogą karte grafiki ale pomyśl sobie o tych wszystkich, którzy mają słabsze karty. Dla nich PhysX to zbawienie (szczególnie kiedy stanieje do odpowiedniego poziomu), przy obecnych cenach kart graficznych. Cytuj: @q-bak. wkladasz ja w stary jak swiat slot PCI, ktory nie zapewnia jej polowy energii i tak dalej. problem w tym,ze zajmuje ci slot na karte muzyczna dobra (np. creative x-fi). Z tego co wiem to Creative dał dupy z X-FI. Może to jest i dobra karta ale z takim supportem, to prędzej pójdę do konkurencji... http://pclab.pl/news20025.htmlZajmuje ci slot na kartę muzyczna... śmiech na sali... <rotfl>... argument mnie powalił XD Co do energii... twój argument jest śmieszny... nie zauważasz, że nawet pciexprees też nie dostarcza twojej grafie odpowiedniej ilości energii. Niektóre grafy potrzebują nawet zewnętrznewgo zasilacza, bo są tak energochłonne. Nie odrobiłeś lekcji... Cytuj: do tego ma glosny jak cholera wiatraczek i przegrzewa sie dosyc szybko (z artykulu na benchmarku, ktory totalnie zjebal te karte z blotem A co niby robi twoja grafa? Może w iglo siedzi? Cytuj: i moj ulub. fragment, ktory przedstawia dokladnie to co ja myslalem, kiedy ogladalem filmiki z graw + physx. test byl przeprowadzony na jednym graczu, ktory najpierw gral bez karty physx, a pozniej z nia. trick polegal na tym,ze nie wiedzial kiedy karta jest umieszczona ;D Tak... jeszcze pamiętam jak się podniecałeś podczas gry w demo Ghost Recon i jak wychwalałeś fizę... nawet filmik nakręciłeś z podniety.... więc, pomyśl sobie teraz, że ktoś robi ci test a ty nigdy w życiu nie widziałeś efektu działania takiego PhysX (i w ogóle jesteś zwykłym graczem) i stwierdzasz to co następuje: Cytuj: - Jakie wrażenia? - "OK, fajna gierka, super grafika" - Czy sądzisz że grałeś z zainstalowaną kartą PhysX? - "Hmm, podejrzewam, że tak. Te paczki które tak ładnie rozleciały się, to chyba to o czym mówiliście? - No cóż, grałeś bez tego akceleratora Smile Przejdźmy do drugiej próby. Coś zmienimy i poprosimy Cię ponownie o ocenę
Jak dla mnie, są to zbyt pochopnie wyciągnięte wnioski. Żeby móc ewentualnie zjebać kartę trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy jak wyjdą odpowiednie gry, bo to co zrobili na: http://www.benchmark.pl/r.php?file=http ... ona-1.html
jest po prostu próbą zwrócenia na uwagi na serwis benchmark.pl poprzez samą kontrowersyjność artykułu. Kiedyś mógłbyś napisać to samo o pierwszych akceleratorach grafy, bo też nie było gier, które wykorzystywały takiego VooDoo (wiesz chociaż co to jest?  ).
P.S. Ghost Recon jak dla mnie jest tylko pierwszą grą "półproduktem" wspierającym PhysX. I jeśli miałbym kogoś zjebać za jego wykorzystanie w tej grze to tylko twórców, którzy dodali jego obsługę na odczepnego, wykorzystując tylko niewielki procent jego możliwości. Ja na przykład chciałbym mieć możliwość w grze rozwalenia budynku na pojedyncze cegły i mam nadzieję, że w takim Unrealu 2007 będzie taka możliwość.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 28 ] |
|