Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 20 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
hunt3rx405
|
Tytuł: Pro Evolution Soccer 5 Napisane: 29 października 2005, 12:46 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 2 sierpnia 2005, 08:32 Posty: 327 Lokalizacja: z los santos
|
Wyrażajcie swoje opinie na temat nowej gry KONAMI.
Oceniajcie jej wady i zalety, ew. zadawajcie jakieś pytania co do niej, bo ja JUŻ grałem  .
Moje zdanie - gra dużo lepsza od poprzedniczke - bardziej rozbudowana, reaelistyczną (w pozytywnym znaczeniou tego słowa, vide FIFA06) . Produkcja EA kolejny raz pokazała, że na PESA, broni nie wynaleźli i na to się nie zanosi...
Pierwsze co rzuca się w oczy po wączeniu meczy to troszkę inne "czucie piłki", strzały stały się trudniejsze - bardzo łatwo przestrzelić nawet z 16 metrów, bez kombinacji: kierunek+strzał+R2 ... Niestety komentarz po raz kolejny jest beznadziejny, tak jak i muzyka w grze, grafika nie wiele się zmieniła, murawy stadionów nadal są okropne i praktycznie nie róznią się od swoich poprzedniczek z pesa4. Poziom trudności jak co roku jest dobrze zbalansowany, choć bramkarzom CPU nadal zdarzają się wpadki (link: http://s56.yousendit.com/d.aspx?id=307P ... LN2FF9SFHB - moja PIERWSZA bramka w grze - trzeba ją wgrac do katalogu KONAMI/Pro Evolution Soccer 5\save\folder1 - w "moich dokumentach" )  .
Moja ocena po pierwszym wrażeniu - 5/6
plusy
-gameplay
-gameplay
- tak... i jeszcze raz gameplay
wady
-dźwięk
-grafika
- uboga licencja na prawdziwe kluby itd...
Zatem... co wy sądzicie o PES5 ?
SORRY ZA JAKBY UCIĘTY TEKST, ALE STARZY NADE MNĄ SIEDZA I MÓWIĄ ŻEBYM WYŁĄCZYŁ TEN KOMPUTER  .
_________________ Stompin' on the 'Eazy'est streets that you can walk on.
So strap on your Compton hat, your locs.
And watch your back cause you might get smoked, loc.
And pass the bud, and stay low-key,
B.G., 'cause you lost all your homie's love
Now call it what you want to.
You fucked wit me, now it's a must that I fuck wit you!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Toni
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 13:12 |
|
 |
| El Burro |
 |
|
Cytuj: grafika
Co grafika!? Chyba ci niedobrze grafika w PES 5 została znacznie poprawiona, ale "Gameplay" niczym nie różni się od PES 4. Konami było najlepszą firmą robiącą gry piłkarskie potwierdziło to PES 4. Ale tym razem EA Sports postawił poprzeczkę o wiele za wysoko dla Konami. Fifa 2006 jest o wiele lepsza od PES 5 grafiką grywalnością i ilością klubów oraz lig.
|
|
| Góra |
|
 |
|
mdf
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 13:51 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 23 kwietnia 2005, 16:17 Posty: 1189 Lokalizacja: Małyty k. Olsztyna
|
|
Ostatnio interesuje się takimi grami i moim zdaniem fifa 06 jest lepsza, właśnie dlatego że w pro evolution jest mało klubów i słaba muzyka w porównaniu do fify
| Góra |
|
 |
|
Emerito
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 14:41 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
Dołączył(a): 5 marca 2005, 15:15 Posty: 238 Lokalizacja: ...Tam za tym bazarkiem
|
no...ja sie bardzo interesuje takimi grami sportowymi i musze przyznac ze nowy pes nawet mi sie podoba ale zawsze byłem wiernym fanem ( ;x ) Fify i to narazie sie nie zmieni  fifa 2006 jest bardzo dobrze zrobiona no i .... nareszcie jest nasza orange ekstraklasa  narazie grałem tylko w demo ale napewno kupuję sobie pełna wersje
pzdr 
_________________ Kto ty jesteś ? Polak stary... Jaki znak twój ? Moher szary... ;x
|
|
| Góra |
|
 |
|
bialaseq
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 16:01 |
|
 |
| Salvatore Leone |
 |
Dołączył(a): 26 lipca 2005, 21:34 Posty: 306 Lokalizacja: Ostrzeszów
|
PES zawsze będzie roxował, fifa 2006 znacznie odstaje od produktu konami, jest zbyt liniowa, polski komentarz sux, w polskiej lidze wiekszosc skladow jest nieaktualna, grafika o wieeeeeele slabsza niz w pesie. IMHO nawet pes4 jest lepszy graficznie i ma wieksza grywalnosc niz fifa 2006, wiec nie moge sie doczekac 5 czesci 
|
|
| Góra |
|
 |
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 17:01 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 16:54 Posty: 835 Lokalizacja: G-lin
|
|
Fifa06 liniowa?! Mwahaha. Chyba sobie żartujesz. Graficznie od PES4 jest napewno lepsza, a PES5 nie widziałem. Tak czy owak, zawsze wolałem fife, ale to raczej dlatego, że tam są prawdziwe składy, stadiony, gra posiada licencje, ma wiele rozbudowanych trybów gry i takie tam. Innymi słowy Fifa > PES .
|
 |
|
hunt3rx405
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 18:07 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
|
PRZYPADEK 1 - madafaka
...
w jego przypadku;
madafaka napisał(a): właśnie dlatego że w pro evolution jest mało klubów i słaba muzyka w porównaniu do fify Koleś, pojebało cię ?  Grę się powinno oceniać po grywalności, mniej po grafice... Czy ty grałeś kiedyś w PES'a dłużej niż godzinkę ? A w Fifę ? Dobra... Wracając "słabej muzyki w porównaniu do fify"... Nigdy jeszcze nie widziałem i nie słyszałem, żeby ktoś oceniał grę po muzyce, zresztą tu nie ma porównania ponieważ muzyka w FIFA to istniejące kawałki - "piosenki", natomiast muzyki z PES'a tak nazwać nie można  . Zresztą sądząc, drogi Madafaka po twoich wypowiedziach w różnych tematach, ile masz lat ? Chyba nie za dużo, a nawet jeśli to tak naprawdę g***o się znasz na grach i wogóle na wszystkim  . Zatem brawa dla poziomu twojego posta  . Tak jak napisał Max Payne w tym temacie - od twoich ostatnich postów madafako brzmi - dziecinnością i n00bostwem  . ............ No może przesadziłem ale ten post mnie wkurwił, nie dlatego, że bardziej lubię fifę czy pesa ale dlatego, że wypowiedź ta wskazuje na wyraźne braki w inteligencji jej autora. A może i nie a jeśli drogi madafoko cię to uraziło to sorry, ale taka argumentacja jest beznadziejna i stoi na poziomie dziesięciolatka. Wiem, wiem, wiem - czepiam się chamsko i nie mam racji  . PRZYPADEK 2 - Claude Speed ... w jego przypadku; Claude Speed napisał(a): ale "Gameplay" niczym nie różni się od PES 4
Polemizowałbym... A grałeś wogole w PES5, pełną wersję ? (dema różniły się znacnzie "gameplayem") Nie wiem, ale zmian może nie za dużo ale czuć je od razu po zaczęciu meczyka  .
To mo je zdanie  .
|
|
| Góra |
|
 |
|
mdf
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 18:48 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 23 kwietnia 2005, 16:17 Posty: 1189 Lokalizacja: Małyty k. Olsztyna
|
|
hunt3rx405 miom zdaniem twój nick świadczy o twoich cechach dzieciaka! Na tym forum każdy może wyrarzać swoją opinie i radzie Ci nie obrażać mnie bo to może źle sie skończyć, ja Ci nie moge nic zrobić ale widze że masz już warna i to na pewno nie bez powodu. acha i jeszcze jedno mój nick zaczyna sie dużą literą.
| Góra |
|
 |
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 18:49 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 16:54 Posty: 835 Lokalizacja: G-lin
|
|
Dobra nie podniecaj się tak hunter coś tam. Każdy jest fanem danej serii. Ja np. w Fifie 2005 rozegralem cala kariere czyli 15 sezonów. Faktycznie, gdzieś przy 10 zaczęło mi się to nudzić, ale jednak ratowało mnie to, że miałem kilkadziesiąt/kilkaset (?) drużyn do wyboru, żeby kontynuować kariere. PES ma swój klimat, a Fifa swój. Nie da się porównać tych dwóch gier.
|
 |
|
klimek
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 20:36 |
|
 |
| wkraczający |
 |
Dołączył(a): 5 czerwca 2005, 10:33 Posty: 41 Lokalizacja: niewiem
|
|
Czwórka była wypaśna. Może grafa jest gorsza niż w fifie ale przecie nie oto chodzi. Ma się przede wszystkim dobrze grać
|
|
| Góra |
|
 |
|
hapeka
|
Tytuł: Napisane: 29 października 2005, 21:11 |
|
 |
| Salvatore Leone |
|
mi od czasów FIFA-y 2000 najbardziej w nich podoba się OST.
bo najlepszą symulacją soccera była fifa 99 : )
_________________ Autor postu wycofał się ze sceny
|
|
| Góra |
|
 |
|
hunt3rx405
|
Tytuł: Napisane: 30 października 2005, 08:02 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
|
madafaka napisał(a): hunt3rx405 miom zdaniem twój nick świadczy o twoich cechach dzieciaka! A twój o czym świadczy ??? Dobra już nie będe nic do ciebie mówił bo zaczniej zamulać jakimiś tekstami  . hapeka napisał(a): mi od czasów FIFA-y 2000 najbardziej w nich podoba się OST. Heheheheheheheheh  , a ja twierdzę, że akurat 2000 była najlepsza  . Madafaka napisał(a): acha i jeszcze jedno mój nick zaczyna sie dużą literą.
Sorry  . Nie zauważłem  .
|
|
| Góra |
|
 |
|
Cruel
|
Tytuł: Napisane: 30 października 2005, 09:52 |
|
|
|
PES 5 Gniecie Fife. Fifa sux, pod kazdym prawie wzgledem pes 5 jest lepszy niz fifa 2006. Grywalnosc jest super kocham ta gierke 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strus
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2005, 11:47 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
 |
|
Claude Speed napisał(a): Cytuj: grafika Konami było najlepszą firmą robiącą gry piłkarskie potwierdziło to PES 4. Ale tym razem EA Sports postawił poprzeczkę o wiele za wysoko dla Konami. Fifa 2006 jest o wiele lepsza od PES 5 grafiką grywalnością i ilością klubów oraz lig.
O chłopie!!! Niech ci Bozia wybaczy to, co żeś tu napisał. "Gameplay" różni się bardzo w stosunku do PES 4. Trudniej jest utrzymać się przy piłce, oraz strzelic gola. Ja rozumiem, że niektórym lepiej gra się w FIFĘ (którąkolwiek), ale uważam, że to tylko dlatego, że nie chce im się grać w cos bardziej realistycznego. Wola proste kopaniny, które dają przyjemnosć (i to malą) tylko ze strzelenia gola. W PES-ie natomiast cieszy Cię każdy strzał, każde podanie i każdy gol.
Podkreslam, że nie chcę tym postem nikogo urazić 
_________________ Możecie mnie lubic, albo nie, ale nie możecie pozostać obojętni.
|
|
| Góra |
|
 |
|
roberto146
|
Tytuł: Napisane: 17 listopada 2005, 17:10 |
|
 |
| Luigii Goterelli |
 |
Dołączył(a): 10 czerwca 2005, 23:56 Posty: 167 Lokalizacja: Bożejewiczki
|
Claude Speed napisał(a): Cytuj: grafika Co grafika!? Chyba ci niedobrze grafika w PES 5 została znacznie poprawiona, ale "Gameplay" niczym nie różni się od PES 4. Konami było najlepszą firmą robiącą gry piłkarskie potwierdziło to PES 4. Ale tym razem EA Sports postawił poprzeczkę o wiele za wysoko dla Konami. Fifa 2006 jest o wiele lepsza od PES 5 grafiką grywalnością i ilością klubów oraz lig.
Ha ha ha! Fifa ma lepsza grafe bo padne. weź sobie zrób shooty z obu gierek np zidana i porównaj potem stadion to pogadamy. Grywalność to też plus dla pes5 można w to grać normalnie cały rok codziennie w kółko. No i pes jest majbardziej realistyczny. moja ocena to 9/10 tylko dlatego że w tenacie dźwięku pes się nie rozwija i tutaj fifa o6 wygrywa. PES5 rulez! 
|
 |
|
Strus
|
Tytuł: Napisane: 18 listopada 2005, 20:25 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
 |
|
Jeszcze jedno. Jeśli chodzi o ilosć prawdziwych zespołów ( a tych jest w PES 5 klubowych 130, a to chyba wszystkim wystarcza) to mozna sobie ściągnąć fanpatche z najlepszej strony o PES-ie jaka znam
http://www.pesfan.com (wymagana rejestracja)
MOJA OCENA PES 5 TO: 10/10 (i chętnie dałbym więcej)
_________________ Możecie mnie lubic, albo nie, ale nie możecie pozostać obojętni.
|
|
| Góra |
|
 |
|
igor_
|
Tytuł: Napisane: 27 listopada 2005, 22:41 |
|
 |
| Warning 2/3 |
 |
Dołączył(a): 22 listopada 2005, 19:29 Posty: 130 Lokalizacja: Poznań
|
|
Dotychczas grałem w demo PES5, ale wciąga jak cholera. Niedługo kupuję pełną i będzie granie. Ta gra to mistrzostwa śwaita, jedna z lepszych gier w jakie grałem. Do PESa4 nie przyzwycziłem się ale tutaj to się zmieni. NAprawdę poelcam.
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 28 listopada 2005, 00:39 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
|
pes5 fo life.
a fifa to niech idzie trawe na boiskach przycinac ^_^

|
|
| Góra |
|
 |
|
hunt3rx405
|
Tytuł: Napisane: 28 listopada 2005, 09:12 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
|
|
Nice post ^ .
|
|
| Góra |
|
 |
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 28 listopada 2005, 15:22 |
|
 |
| Administrator |