Jako pierwsze, napisze cos do modow. Nie wywalajcie tamtego tematu. Wiem,ze jest juz jeden o COD2, ale tam sie toczyla LoLkowa dyskusja o wymaganiach wiec wolalem nowy temat zalozyc... Oki?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Call Of Duty 2- sequel gry roku 2003 (?) i jej wspanialego dodatku United Offensive nadchodzi! Na razie premiera jeszcze nie miala miejsca, piraci nie maja fullvera (:D) a my mozemy za to pograc w "pre-release demo".
O SAMYM DEMIE
Trzeba powiedziec, ze demko CoD 2 wazy sporo (660 mb) i jest krociotkie jak demo nowego BiA i chula na silniczku D3. Ci wiec ktorym Zagłada3 chodzila fajnie musza sie liczyc ze spadkiem predkosci o ok 5-10 klatek bo silnik zostal wyraznie wybajerzony
GAMPLAY
Pierwsza zauwazalna nowoscia jest brak health- indicatora. Wprowadzono za to system postrzalow przez ktory gra wydaje mi sie latwiejsza. Przechodzac demo 5 razy na REGULARu nie zginalem ani razu. Druga dosc wazna rzecza jest wskaznik kierunku w ktorym znajduje sie granat, ktory moze nam zrobic krzywde. W sumie fajny bajerek choc po pierwszych trailerach myslelm ze negatywnie wplynie to na radoche z rozwalki.
CoD2 dalej jest chore na skrypty i to dosc powaznie, ale w porownaniu do przeciwnika jest ich raczej mniej niz wiecej. Mozecie spodziwac sie tego samego za kazdym razem gdy odpalicie konkretna misje. A szkoda... Co wg. mnie jest dziwne nie uswiadczymy w CoD2 ni Havoka ni Karmy. W sumie w 2003 nie przeszkadzalo to, ale teraz razi w oczy sztywno padajacy trup posrod pieknie wymodelowanych workow z piaskiem... Ogolnie gra sie fajnie i filmowo, trzeba sie przekonac na wlasnej skorze
GRAFIKA
Grafika jaka jest to kazdy widzi na screenach. Od siebie dodam, ze bardzo fajnie ze silnik D3 pokazal wreszcie ze da sie z nim zrobic cos "otwartego"... jedyne co, to nie podoba mi sie woda, ale ktoby zwracal na to uwage gdy wszedzie dookola krwizerczy nazisci?
AUDIO
Audio.... fajne....

Te pukawki, ktore spotykamy w demku brzmia tak samo jak ich odpowiedniki w CoD. Ale to dobrze :] jedynym brakiem oprawy dzwiekowej jest malo efektowna muzyczka w main menu. Of koz w porownaniu do wyczepistej z czesci pierwszej...
Podsumowywujac CoD2 raczej spelni moje oczekiwania, a po publikacji dema wyprzedzila FEAR na mojej liscie zyczen... Howgh, i niech Roosvelt bedzie z wami rekruci!
SCREENY

DO ZASSANIA
http://videogames.yahoo.com/predownload?eid=398695 
--- najszybszy serw z dostepnych
POLECAM!