Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 17 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
bzyq13
|
Tytuł: VERY BIG PROBLEM Z Grafiką Napisane: 27 lipca 2005, 12:51 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Mam duzy problem z grafika w moim san andreas moj sprzet to : Pentium 4 3,0Ghz radeon X600XT 128mb 512 ramu.
Gdy pierwszy raz zainstalowalem gta na moim kompie wszystko chodzilo slicznie. dopiero przy misjach tych koncowych w los santos zaczelo sie cos dziac najpierw to gra bardzo rzadko sie zacinala, ale tak ze trzeba bylo kompa resetowac. pozniej zaczely wariowac tekstury tak jak na screenie tylko poczatkowo w mniejszym stopniu i o wiele rzadziej (teraz to sie dzieje odrazu przy kazdym uruchomieniu SA). Teraz gdy wlącze gre gdzies po 5 minutach grania wylancza mi sie monitor i wychodzi do pulpitu i pokazuje jakis blad jednak gra jest na pasku i mozna do niej powrocic. Wlasnie gdy poroce znow do gry to moge sie cieszyc jeszcze tylko 10 minutami grania i gra sie wiesza, dziek sie zacina i trzeba kompa restetowac. TO 15 minut tego pseudo grania jest przy tych "rozmazanych" teksturach:
aha i nic nie pomoglo reinstalowanie gry.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Boryseq
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 12:55 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
może masz vira? albo pełno śmieci na dysku
|
 |
|
Synek
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 12:57 |
|
 |
| 8 Ball |
Dołączył(a): 25 lipca 2005, 12:16 Posty: 83 Lokalizacja: Włoszczowa
|
|
Nie mam pojecia ale fajnie to wyglada byc moze masz mnostwo virusow
_________________ >>>...:::GTA RULEZZZ:::...<<<
|
|
| Góra |
|
 |
|
behemoth
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 13:01 |
|
 |
| Joey Leone |
|
hmmm...ciężka sprawa, zdażyło mi się cos podobnego z teksturami [co prawda tylko 1 raz] i pomogło wtedy zresetowanie gry.
Spróbuj może wgrać najnowsze stery do gtafiki ATI, Omegi albo jakieś inne TU (może DNA)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gruby-Wujo
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 13:50 |
|
 |
| El Burro |
Dołączył(a): 12 czerwca 2005, 10:20 Posty: 105 Lokalizacja: Los Santos
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 14:11 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
|
Z jakiej dokładnie firmy masz radeona? Rzecz w tym że dosłownie mogła Ci się podgotować karta. Czesto różni producenci montują niestarannie chłodzenie, szczególnie w szybszych modelach kart. Jeśli grałes w SA dość długo, a obudowę kompa masz zastawioną np ścianą biurka to właśnie widzisz efekty... Wątpię aby pamięć była uszkodzona fabrycznie, bo wszystko chodziło dobrze, gra nigdy w ten sposób się nie zachowuje, a wirus tylko zrobiłby szkody w postaci zawieszania, lub zacinania. Radzę Ci koniecznie sprawdzić w jakim stanie znajduje się chłodznie
|
 |
|
bzyq13
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 14:12 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
|
a czy moglem uszkodzic moją karte od grania w san andreas ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
bzyq13
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 14:23 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Grafit66 napisał(a): Z jakiej dokładnie firmy masz radeona? Rzecz w tym że dosłownie mogła Ci się podgotować karta. Czesto różni producenci montują niestarannie chłodzenie, szczególnie w szybszych modelach kart. Jeśli grałes w SA dość długo, a obudowę kompa masz zastawioną np ścianą biurka to właśnie widzisz efekty... Wątpię aby pamięć była uszkodzona fabrycznie, bo wszystko chodziło dobrze, gra nigdy w ten sposób się nie zachowuje, a wirus tylko zrobiłby szkody w postaci zawieszania, lub zacinania. Radzę Ci koniecznie sprawdzić w jakim stanie znajduje się chłodznie mam radeona Gigabyte. ostatnio zmienialem w nim wiatrak na nowy bo tamten strasznie halasowal, ale zmienilem chyba na o wiele lepszy wiatrak bo kosztowal mnie az 130zl waitrak firmy zoolman 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Imothep
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 14:35 |
|
 |
| El Burro |
 |
Dołączył(a): 23 czerwca 2005, 22:33 Posty: 137 Lokalizacja: Myszków Rulez :P
|
|
może ci ta zmiana wiatraka zepsuła kartę... ale nie wiem dokładnie... daj ją do serwisu niech ją sprawdzą... wyjdziesz na tym najlepiej...
_________________ GG:2602831 AQQ:4254299 Skype:f4zi_89
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gruby-Wujo
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 14:40 |
|
 |
| El Burro |
|
|
Za wysoka temperatura i PACH!!!. Tak jak napisałem a Grafit66 uzupełnił (respect) zwaliła ci się karta chipset się zagotował i to wszyzstko. Jeżeli jej nie podkręcałeś i nie zrywałeś plomb gwarancyjnych na karcie to powinni ci ją naprawić albo wymienić na nową.
++EDIT++ PYTNIE:Instalowałeś tego nowego wiatraka sam czy servis ci to robił????
_________________ http://www.gtareview.com/stats.php?go=p ... Gruby-Wujo
MOJE STATY NIC DODAĆ NIC UJĄĆ...
Ostatnio edytowano 27 lipca 2005, 14:43 przez Gruby-Wujo, łącznie edytowano 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
bzyq13
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 14:42 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
|
jednak chyba macie racje ze to z karta jest cos nie tak bo ostatnio instalowalem colina mcrae rally 04 i byly podobne bledy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bzyq13
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 15:01 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Gruby-Wujo napisał(a): ++EDIT++ PYTNIE:Instalowałeś tego nowego wiatraka sam czy servis ci to robił????
no sam go zamontowywalem nie bylo to zbyt trudne.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gruby-Wujo
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 15:24 |
|
 |
| El Burro |
|
|
| Góra |
|
 |
|
CrashV
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 15:35 |
|
 |
| Salvatore Leone |
 |
Dołączył(a): 8 lipca 2005, 12:00 Posty: 329 Lokalizacja: Carlsbad, CA
|
|
daj ja do serwisu, najwyzej zaplacisz za naprawe, jeśli cos sie da z niej uratować, jeśli nie to pozostaje zakup nowej =P
|
 |
|
ratt
|
Tytuł: Napisane: 27 lipca 2005, 20:52 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
Dołączył(a): 18 czerwca 2005, 21:23 Posty: 5 Lokalizacja: Kraków
|
|
wcale to nie musi być grafika.jeżeli zdarzało się to sporadycznie i zdarza się coraz częściej to nie zawsze grafika.to może być twardy dysk.miałem ten sam problem (gaszenie monitora,monity o błędach sterowników,samoczynne restarty itp.) tylko że w MU online ale po reinstalacji windowsa wszystko grało ( a miałem niebieskie ekrany stopu i na nich napisane że błąd pamięci karty graficznej).Dałbym sobie wtedy worek uciąć że to grafika....dużo radeonów tak ma.
_________________ En Taro Adun !
|
|
| Góra |
|
 |
|
Abra
|
Tytuł: Napisane: 1 sierpnia 2005, 09:38 |
|
 |
| 8 Ball |
 |
|
|
sory ze nie na temat ale bzyq NIE NABIJAJ!!!
Pozdrawiam
|
|
| Góra |
|
 |
|
eloooos
|
Tytuł: Napisane: 1 sierpnia 2005, 16:06 |
|
 |
| 8 Ball |
 |
Dołączył(a): 30 czerwca 2005, 17:19 Posty: 99 Lokalizacja: Mystków k/Nowego Sącza
|
Jeśli będziesz oddawał na gware to zamontuj stary coolerek i bedzie git  chyba że się go pozbyłeś...zamontowałeś Zalmana, jeśli dałeś na GPU paste termoprzewodzącą (ala silikon  ) i na to tego Zalmana, to nie powinno b yc problemów z przegrzewaniem...
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 17 ] |
|