Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 22 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
lothronik
|
Tytuł: I nastał koniec... Napisane: 27 czerwca 2005, 23:12 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
Dołączył(a): 24 stycznia 2005, 21:22 Posty: 359 Lokalizacja: Warszawa
|
Taaak... Właśnie przed chwilą ukończyłem SA PC w 100%!  W tym topicu chciałbym w pewnym sensie porównać wersje na Ps2 z tą na PC...
Zacznijmy od tego, dlaczego kupiłem wersje PC skoro posiadam już tą na PS2? Po pierwsze dlatego, że konsoli mogę się kiedyś pozbyć, a komputerka nie! xD A gwarantuje Wam, że do tej gry kiedyś jeszcze wrócę - po raz czwarty!  Poza tym na wer. konsolowej nie można instalować żadnych modów/aut i robić screenów w dobrej jakości! O!
Mimo tego jednak obie wersje nie różnią się od siebie znacząco. Pomijając grafikę to tak naprawdę są to gry prawie identyczne. Oczywiście, drobne różnice można zauważyć (np. minimalne zmiany w niektórych misjach), ale na rozgrywkę nie ma to dużego wpływu, a szkoda!
A co do samej gry - San Andreas, jak każda część z serii 3D, jest dla mnie bezkonkurencjna. Łączy w sobie tyle innych produkcji... Można tu robić praktycznie wszystko, tunning, siłownia - za dużo by wymieniać!  Yeah!
I to wszystko - teraz Wy piszcie swoje spostrzerzenia nt. SA, co Wam się nie podoba, a co wręcz przeciwnie?  Słucham! xD
No i na końcu formalność:
C'ya!
BTW: Sorry, za taki sam topic na dwóch różnych forach, ale wiecie... inne osoby są! xD A mi zależy na opini wszystkich! 
|
 |
|
Black Mage
|
Tytuł: Napisane: 27 czerwca 2005, 23:16 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 28 sierpnia 2004, 14:58 Posty: 663 Lokalizacja: #gtareview
|
Wczoraj przeszedłem GTA SA (tylko fabuła, a nie na 100%), mogłem już wcześniej przejść, ale po jakimś czasie gra zaczeła mnie nudzić i grałem coraz mniej (na początku potrafiłem po 5 godzin dziennie). Niby taka super gra, tyle możliwości, bardzo duży obszar, ale grywalność już nie ta sama jak w GTA III czy Vice City, przy których nawet po przejściu potrafiłem spędzać wiele godzin 
|
 |
|
lothronik
|
Tytuł: :D Napisane: 27 czerwca 2005, 23:25 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
Dołączył(a): 24 stycznia 2005, 21:22 Posty: 359 Lokalizacja: Warszawa
|
Znaczy wiesz - poprzednie części GTA może dlatego były tak grywalne, że plansza zajmowała mały obszar... W San Andreas bardzo dużo czas trzeba spędzić w 'podrózy' z jednego miasta do drugiego przez co gra sie dłuży! Mi tam jednak mimo wszystko to właśnie SA przypadło najbardziej do gustu... Kocham ten gangsta klimat, i już! 
|
 |
|
Gość
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 00:14 |
|
|
|
|
Dla mnie jednak Grand Theft Auto San Andreas jest grą najdoskonalszą, taką jaką sobie wymarzyłem. Wielkośc stanu San Andreas pasuje mi jak najbardziej, a i wcale nie zdaje mi sie on znów tak duży, bo juz prawie wszedzie trafiam nie zaglądając do opcji "map". Muszę jeszcze pozdobywać pare terenów i chyba bedzie ostatnia misja. Teraz mam niezłą rozróbe w Los Santos....wszedzie sie pali, ludzie kradną, szczelają się i uciekają gdzie popadnie! Totalny chaos! Aż gra mi sie tnie! xD naprawdę! musiałem zmniejszyć rozdzielczość xD Ale jedno jest pewne....bedę w nią grał bardzo długo.....
Ocena: 10/10
|
|
| Góra |
|
 |
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 01:28 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 13 marca 2005, 00:18 Posty: 2037 Lokalizacja: Rydzyna
|
Ja narazie przejmuję tereny w Los Santos... w sumie to zrobiłem sobie małą przerwę w uzależnieniu od SA  już nie długo wezmę sie za robienie 100% 
|
 |
|
Gość
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 03:44 |
|
|
|
Według mnie to misje nieźle uprościli  np. ta z tańcem na ps2 wymagane było ponad 4000 punktów a na pc tylko 2500
pozatym ciesze się że nie musze już sterczeć z aparatem przed TV gdy robie działy 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Jigga
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 07:56 |
|
 |
| Hate me now. |
 |
Dołączył(a): 27 czerwca 2005, 17:36 Posty: 729 Lokalizacja: #pcp
|
SA goruje nad poprzednimi czesciami systemem celowania (juz slysze te bluzgi  ), dzieki zastosowaniu takiego a nie innego systemu udalo sie dokonac niemozliwego - stworzyc port miedzy sterowaniem konsolowym a pecetowym. R* dokonalo cudu xD. Jesli chodzi o sama gre to kochalem ja juz na ps2 wiec w tej materii nic sie nie zmienilo 
|
 |
|
mk89
|
Tytuł: Re: I nastał koniec... Napisane: 28 czerwca 2005, 08:02 |
|
 |
| Toni Cipriani |
 |
|
lothronik napisał(a): Taaak... Właśnie przed chwilą ukończyłem SA PC w 100%!  W tym topicu chciałbym w pewnym sensie porównać wersje na Ps2 z tą na PC... Zacznijmy od tego, dlaczego kupiłem wersje PC skoro posiadam już tą na PS2? Po pierwsze dlatego, że konsoli mogę się kiedyś pozbyć, a komputerka nie! xD A gwarantuje Wam, że do tej gry kiedyś jeszcze wrócę - po raz czwarty!  Poza tym na wer. konsolowej nie można instalować żadnych modów/aut i robić screenów w dobrej jakości! O! Mimo tego jednak obie wersje nie różnią się od siebie znacząco. Pomijając grafikę to tak naprawdę są to gry prawie identyczne. Oczywiście, drobne różnice można zauważyć (np. minimalne zmiany w niektórych misjach), ale na rozgrywkę nie ma to dużego wpływu, a szkoda!  A co do samej gry - San Andreas, jak każda część z serii 3D, jest dla mnie bezkonkurencjna. Łączy w sobie tyle innych produkcji... Można tu robić praktycznie wszystko, tunning, siłownia - za dużo by wymieniać!  Yeah!  I to wszystko - teraz Wy piszcie swoje spostrzerzenia nt. SA, co Wam się nie podoba, a co wręcz przeciwnie?  Słucham! xD No i na końcu formalność:  C'ya! BTW: Sorry, za taki sam topic na dwóch różnych forach, ale wiecie... inne osoby są! xD A mi zależy na opini wszystkich! 
Gratuluje. Ja mam narazie 60% i bawie sie w zdobywanie terenów. Później zaczne na 100% robić misje itp.
Tylko ze ja bede miec czas z 100 godzin a nie 40 ;D
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 09:32 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
Gratki Lothronik!
Mi się w SA podobało tuningowanie aut (jak byłem u kumpla) xD
|
 |
|
Warmaster
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 09:38 |
|
 |
| newbie |
 |
|
Gta Sa jest gra w skali od 1-10 na 15 po prostu super a teren dobrze ze duzy bo latwiej uciekac i jest co zwiedzac ja mam narazie ok 55% i jestem na ostatniej misji(najtrudniejszej i najbardziej wkurzajacej(malo powiedzane)) 
_________________ The Dark Lord
Ostatnio edytowano 28 czerwca 2005, 10:33 przez Warmaster, łącznie edytowano 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
Imothep
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 09:43 |
|
 |
| El Burro |
 |
Dołączył(a): 23 czerwca 2005, 22:33 Posty: 137 Lokalizacja: Myszków Rulez :P
|
San Andreas jest grą tej dekady! NIe znajdzie się gra od niej lepsza... Gratuluje przejścia gry na 100%... ja mam dopiero 72%  ale to niedługo się zmienie 
_________________ GG:2602831 AQQ:4254299 Skype:f4zi_89
|
|
| Góra |
|
 |
|
CarL* JonSoN*
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 10:16 |
|
 |
| wkraczający |
|
San Andreas ma w sobie coś takiego czego poprzednie części nie mają.Ta gra ma w sobie różne typy gier np. tunning z NFS U2 , ta misja na pasie startowym co trzeba bylo wykraść jetpacka z bazy wojskowej przypominala Project IGI.Powinna być w skali 1/100 moja ocaną było by 100.Tyle czekałem na tą gre i wreszcie te cudeńko dostało sie w moje ręce.A teraz już mam 51.00% ta gra zasługuje na 100% ukończenia awiec biore sie do roboty:D
Absolutnie uważam że ta gra jest najlepszą grą 2005 roku:) i przejdzie do historii:)
Wielki + dla Rockstar 
_________________ GtA SaN AnDreAS :]
A gdziE DeSKoRoLkI :'
|
|
| Góra |
|
 |
|
luki
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 10:29 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
Dołączył(a): 19 czerwca 2005, 18:20 Posty: 9 Lokalizacja: rawicz
|
|
| Góra |
|
 |
|
Skobel
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 10:46 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
No lothronik gratulacje
A teraz co do SA... Kiedy pierwszy raz odpaliłem tę grę na ps2 i poczułęm klimat byłem zachwycony. Gdy ją przeszedłem zacząłem zauważać rózne niedociągnięcia itd. Pomyślałem, że jak SA wyjdzie na PC to zrobię stunt movie - ZONK... jak Rafko napisał opcja replay jest zupełnie do dupy. No ale cóż zrobisz? Idźmy dalej - bez jedzenia w gruncie rzeczy też można żyć w grze - wystarczy sejwować grę :F Gra w kosza też jest zupełną porażką... W porównaniu do ps2 na pc gta jest o wiele wiele łatwiejsze. Grzesiek napisał, że tuningowanie samochodów jest super :E No i to mi się też nie podoba - bo co z tego, że wydam kupe kasy na samochód skoro mogę nim pojeździć tylko po mieście bo gdy jadę nim na misje - znika. Moim zdaniem mogli poprawić wsiadanie do samochodu (walenie z kopa jest super ale chodzi mi o puste samochody), CJ bądź ktoś inny otwiera drzwi tak jakby miał je wyrwać.
Mimo kilku niedoróbek gra i tak jest świetna tak więc polecam ją wszystkim
(ale się rozpisałem :E)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ivan
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 11:31 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 16 czerwca 2005, 16:15 Posty: 799 Lokalizacja: Szczecin
|
|
Powiem raz i tylko raz-jakos VC bardziej mi sie podobalo. Spedzilem przy nim jakies 2 lata (z przerwami) i ani razu sie nie znudzilem, a tu prosze, gram sobie w SA od 11.06 i juz ogarnia mnie nuda (a to, ze sobie nie poradze, a ze nie bede znal kazdego zakamarka itp...), wkurza mnie takze trudnosc (czyt. wielkosc) misji-jade sobie jade przez 5 min do red couty z cesarem i sie wyglebuje. Koniec misji, bo trzeba bylo jechac TYM samochodem, co sie wlasnie przed chwila wywalil. Moim zdaniem SA ma wiecej (jak to ujac) wad niz VC. Jakos i tak chetniej gram w VC, niz w SA.Niewiem, jakos wole VC.
_________________ L O S T
|
|
| Góra |
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 11:58 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
Ivan napisał(a): Powiem raz i tylko raz-jakos VC bardziej mi sie podobalo. Spedzilem przy nim jakies 2 lata (z przerwami) i ani razu sie nie znudzilem, a tu prosze, gram sobie w SA od 11.06 i juz ogarnia mnie nuda (a to, ze sobie nie poradze, a ze nie bede znal kazdego zakamarka itp...), wkurza mnie takze trudnosc (czyt. wielkosc) misji-jade sobie jade przez 5 min do red couty z cesarem i sie wyglebuje. Koniec misji, bo trzeba bylo jechac TYM samochodem, co sie wlasnie przed chwila wywalil. Moim zdaniem SA ma wiecej (jak to ujac) wad niz VC. Jakos i tak chetniej gram w VC, niz w SA.Niewiem, jakos wole VC.
Każdy ma swoje zdanie. Też bardziej mi się podoba Vice.
|
 |
|
Gość
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 12:02 |
|
|
|
Ivan napisał(a): Niewiem, jakos wole VC. GrzesieK napisał(a): Każdy ma swoje zdanie. Też bardziej mi się podoba Vice.
nie wiecie co dobre  ...ale chyba wiem w czym lezy problem...
Wy poprsotu nie sluchacie "yo gangstaz" muzik i chyba wam klimat nie pasuje....a dla mnie klimat i wogole wszystko jest super....To Live and Die In L.S. homie! xD
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ivan
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 12:08 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 16 czerwca 2005, 16:15 Posty: 799 Lokalizacja: Szczecin
|
Cytuj: Wy poprsotu nie sluchacie "yo gangstaz" muzik i chyba wam klimat nie pasuje
Tak! Masz racje! Jakos nie pasuje mi klimat i muzyka. Wole jednak, bardziej spokojny klimat i muzyke POP.
_________________ L O S T
|
|
| Góra |
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 12:11 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
Najlepsza jest muza w San Andreas...Radio Los Santos x]
|
 |
|
Rafał
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 12:42 |
|
 |
| Moderator |
 |
Dołączył(a): 12 lipca 2004, 18:35 Posty: 361 Lokalizacja: Świnoujście
|
|
Tu nie chodzi chyba o klimat gangsta rap tylko o wielkość San Andreas. Od klimatu Gangsta Rap można się już odizolować po parenaściu pierwszych misjach. Za to San Andreas jest wielkie, i niestety nie posiada zbyt wiele ciekawych miejsc np. do stunt movies... W Vice City było o wiele więcej wyskoczni, ramp itp na motorze lepiej się jeździło bo można było robić obroty natomaist w San Andreas nie dość, że trzeba się dużo najeździć zanim się coś ciekawego znajdzie to jeszcze nie można robić obrotów na motorze tak jak w VC... Jak dla mnie aby GTA4 było mega grywalne MUSI pojawić się tryb multiplayer. Multipleyer taki z prawdziwego zdarzenia w grze jak GTA (jednak na mniejszym terenie niż San Andreas) to spełnienie marzeń. Byłbym naprawdę szczęśliwy gdyby GTA4 było wyłącznie online i można by było kreować własnego bohatera, zakładać gangi, przejmować terytoria, pościgi itp.
|
|
| Góra |
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 13:20 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
Cytuj: Byłbym naprawdę szczęśliwy gdyby GTA4 było wyłącznie online i można by było kreować własnego bohatera, zakładać gangi, przejmować terytoria, pościgi itp.
Dobry pomysł
Mogło by takie coś powstać "GTA Online".
Byłoby cool x-)
|
 |
|
mk89
|
Tytuł: Napisane: 28 czerwca 2005, 13:23 |
|
 |
| Toni Cipriani |
 |
|
GrzesieK napisał(a): Cytuj: Byłbym naprawdę szczęśliwy gdyby GTA4 było wyłącznie online i można by było kreować własnego bohatera, zakładać gangi, przejmować terytoria, pościgi itp. Dobry pomysł  Mogło by takie coś powstać "GTA Online". Byłoby cool x-)
Tak i abonament taki jak w Wartcraft albo w Matrix Online...nie dziekuje...wole grac offline ;x
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 22 ] |
|