Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|
lothronik
|
Tytuł: :D Napisane: 22 maja 2005, 09:20 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
Dołączył(a): 24 stycznia 2005, 21:22 Posty: 359 Lokalizacja: Warszawa
|
To tak:
Film ma bardzo dobry montaż i to jest jego dużym plusem. Tricki są nawet oryginalne tylko torszczkę mało efektowne (i zarazem nudne  ). Muzyczka stoi na wysokim poziomie, takie brzmienia lubię! :]
Ogólnie: 7/10
Oby tak dalej! 
|
 |
|
Gość
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 09:24 |
|
|
|
|
jeez....znow twoj drugi daremny filmik...wiem ze sie uczysz ale :
1. znane miejscowki, ktore widzialem juz w 5 filmach
2. tricki (jezeli tak to moge nazwac) sa brzydkie! nawet nie pokreciles troche tym motorem tylko spadales prosto na ziemie
3. i nie wiem po co pokazywales jak manewrujesz motorem zeby sie ustawic do "rozbiegu" na rampe ...trzabylo pokazac tylko sam "rozbieg" i skok
to na tyle
|
|
| Góra |
|
 |
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:20 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
Tak więc: zacznijmy od muzyki. Wiem, że każdy ma inny gust, ale w tym przypadku powinna się spodobać większości osób. Zresztą do filmów kaskaderskich powinno się wykorzystywać tylko ostrą muzykę, no bo co to za film z podkładem klasycznym?  Druga sprawa - wykonanie. Na filmie nie ma na szczęście żadnych napisów typu "REPLAY" ani HUD-ów. Przejścia między scenami nie psują akcji przez np. rozmazanie jeszcze trwającej sceny. Niestety w filmie nie ma zbyt dużej ilości tego, czego powinno być najwięcej, czyli stuntów! A jak już są, to wiele z nich jest powtórkami z innych filmów. Tylko niektóre widziałem po raz pierwszy, ale może to być spowodowane tym, że nie oglądałeś zbyt wielu filmów z Vice City. Pozostałe rzeczy typu napisy końcowe itp. są bardzo dobre dzięki wykorzystaniu czcionki z GTA. Szkoda tylko, że ta czcionka nie ma polskich liter. Mogłeś w tym wypadku zastosować pisanie po angielsku (tak jak ja  ), bo w słowie montaż nie ma kropki nan "z", ale to już naprawdę drobiazgi.
Ogólnie film jest naprawdę dobry, jedynie mała ilość "prawdziwych" stuntów i literówki obniżają końcową ocenę do 7/10. Powodzenia w kolejnych filmach!!!
P.S.: widzę, że Ty też korzystasz z twobeds.com! xD
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:25 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
|
Master! ...Zmień ten podpis! xD rozwala forum : ))) [bo ja zmienię :P sasasa]
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:27 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
Grafit - mogłeś mu to powiedzieć na PW xE
|
 |
|
tha blazer
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:31 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
Dołączył(a): 1 listopada 2004, 22:24 Posty: 240 Lokalizacja: Long Beach
|
moja w pełni amatorska (subiektywna) ocena:
stunty: 6/10 za mało dobrych stuntów za dużo byleczego
kompresja 5/10 możnaby zrobić o minutę dłuższy w lepszej jakości o tym samym rozmiarze
podkład audio; 0/10
subiektywny poziom braku lamerstwa 8/10
geeeez nie ma to jak napisy końcowe na 21% długości filmu LOOL
umm średnio: 6,33/10 [przy równej wadze poszczególnych pozycji składowych... ]
PREACH 
_________________ Dogg Pound Gangstaz
Fanów SNOOP DOGGA zapraszam na: snoopdogg.xt.pl | snoopdoggydogg.fora.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:39 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
Fragles napisał(a): Grafit - mogłeś mu to powiedzieć na PW xE
bądźmy szczerzy... nawet ja nie czytam PW niekiedy przez 3 tygodnie : ]
|
 |
|
tha blazer
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:42 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
Dołączył(a): 1 listopada 2004, 22:24 Posty: 240 Lokalizacja: Long Beach
|
|
| Góra |
|
 |
|
lothronik
|
Tytuł: :D Napisane: 22 maja 2005, 10:50 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
Dołączył(a): 24 stycznia 2005, 21:22 Posty: 359 Lokalizacja: Warszawa
|
Cytuj: stuknąl ci 500 post  the blazer - mogłeś mu to powiedzieć na PW xE Cytuj: Pozostałe rzeczy typu napisy końcowe itp. są bardzo dobre dzięki wykorzystaniu czcionki z GTA. Szkoda tylko, że ta czcionka nie ma polskich liter. Mogłeś w tym wypadku zastosować pisanie po angielsku (tak jak ja  ), bo w słowie montaż nie ma kropki nan "z", ale to już naprawdę drobiazgi.
Hm... A nie ma polskiej czcionki z GTA? 
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 10:51 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
Lothronik - ja nie znalazłem xE
|
 |
|
Max.
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 11:38 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Filmik jakoś taki można powidzieć niedorobiony xD kiepskie triki, muzyka taka sobie i wogóle spodziewałem sie czegoś lepszego  ale niech ma wypowiedz nie zniesie w pola twoje marzenia o stworzeniu naprawde dobrego filmu  xD
|
 |
|
Rafał
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 12:25 |
|
 |
| Moderator |
 |
Dołączył(a): 12 lipca 2004, 18:35 Posty: 361 Lokalizacja: Świnoujście
|
|
A więc tak, triki są bardzo średnie, nie ma w nich nic nadzwyczajnego poprostu skakanie z dachów na motorze/skuterze nawet nie ma obrotów czy lepszych odbić. Kolejną rzeczą jest dość kiepski montaż to znaczy musisz popracować nieco nad dynamiką filmu, nikomu nie chce się oglądać jak rozpędzasz się do wyskoku czy zawracasz motorem. Również nie ma jakiś większych efektów. Kolejną sprawą jest zła kompresja ale to wynika z montażu filmu w WMM. Jeśl chodzi o muzykę to nie jest zła ale mogło by być coś naprawdę lepszego, jeśli nie orientujesz się w innych zespołach rockowych to polecam pościągać soundtracki z różnych filmów akcji np. The Punisher, Resident Evil, xXx, Spiderman itp. Z plusów jest to, że nie ma tutaj huda ani napisu replay.
Ogólna ocena filmu - 5/10
Oczywiście nie przejmuj się tą oceną, każdy twój kolejny film będzie lepszy, jako moją radę możesz przyjąć to aby nie dawać do filmików takich popularnych zespołów jak LP, niech twój film ma własny oryginalny klimat. Kolejną radą jest to, że jeśli dobrze się czujesz w Windows Movie Makerze to ściągnij sobie Adobe Premiere Pro, ten program wcale nie jest trudny w obsłudze uwierz mi, jest wręcz cudowny i otworzy przed tobą mnóstwo możliwości. W interncecie znajdziesz mnóstwo polskich poradników krok po korku więc nie będzie większego problemu z obsługą.
|
|
| Góra |
|
 |
|
GrzesieK
|
Tytuł: Napisane: 22 maja 2005, 12:30 |
|
 |
| Nameless Guy |