Ja tak sie patrze na ten Hyde Park i sie dziwie... Nie ma tematu o Doomie 3!!:shock: No wiec ja zakladam :]Moje podejscie do Dooma bylo nienajlepsze, mowilem ze to tylko ladna grafa i to wszystko. Ale teraz po malym "apgrejdzie" kompa (kupilem GF6600 :]) doom w detealch na High i 1024*768 32bit smiga mi ze srednia przedkoscia 60FPS nie schodzac ponizej 15 FPS podczas gdy na mojej starej karcie (GF4 Ti4200) 15 fps to wyciagalem patrzac w podloge

Gdy gra smiga chodzi plynnie i o grafe sie nie trza martwic mozna zaczac na prawde oceniac gre. Otoz jesli bierzemy gierke jako horror w konwenji FPS to zawiedziemy sie po ok. 5 godzinach grania. Natomiast jesli podejdziemy do gry jako do FPSa z horrorowym klimacikiem to gra okazuje sie niezwykle zjadliwa lub wrecz fajna! A czemu jako horror odpada? No faktycznie, moze przez pierwsze levele (mars city ungd. i te najpierwsiejsze) mozna sie naprawde bac ale potem juz wszystko sie robi zbyt sztampowe. Ot, poruszamy sie bardziej uwaznie co jakis czas przystawajac. Slyszymy wtedy "oddech" Impa ktory czeka we wnece by nasz bohater przeszedl przez miejsce uruchomienia. Wystarczy jeden granat lub odpowiednie ustawienie i juz imć IMP wacha kwiotki od spoda

Jeszcze kwestia legendy wymagan DooMa. No grafa wyglada IMPonujaco, ale dobrze sie skaluje. PODOBNO (nie mialem okazji sprawdzic) gra da sie odpalic na GF2 ale zapomnijcie o pieknej grafie, nawet o 800*600 ale jak dacie WSZYSTKO na low to moze pogracie (zalezy od wersji poczciwej dwojki i producenta). Z GF3 robi sie juz troche jasniej bo mowia ze da siegrac z detalami na low i 800*600 w 15 FPS wiec to juz cos. Na kartach z serii GF4 Mx gra nie chodzi a na GF z serii Ti (np. taka jak moja) mozna juz grac w 800*600 i detalach na medium. O GFy z serii FX (od 5200-5700) nie pytajcie ale przypuszczam ze uciagnal DooMa w 1024*768 i detalach na medium. Co z kartami z rodziny 66xx? No o 6200 nic nie wiem (kto to wogle kupi ? ) na 6600 smiga jak pisalem czyli cool a na serii 6800 powinno smigac w detalach "Ultra' (czy tam "Ultra High", nie pamietam) z 60 FPS. Dla scislosci podam konfig mojego kompa:
CPU: AMD Sempron 2600+
RAM: 512DDR
GRAFIKA: Gigabyte GF6600*
MAINBOARD: Gigabyte 2004RZ
*= Karta ma standardowe zegary Rdzenia: 400mhz i Pamieci: 500mhz
ale dzieki dolaczonemu programowi VTuner2 i baaaaaardzo wydajnemu w wersji od Gigabyte'a chlodzeniu podkrecilem karte do parametrow 440-560 czyli wzrost o jakies 10%. Pewnie da sie wiecej ale wole nie ryzykowac bo katra nowiutka:D
Wszystkim ktorzy nie moga sie zdecydowac a maja odpowiedni sprzet mowie: zagrajcie, sprobujcie a nie pozalujecie. Tym ktorych sprzet jest deka slabszy radze sprobowac a noz widelec bedzie sie dalo grac.
I to wszystko, pozdro 4 all,
wasz UAC marine EooN.
PS. Macie tu screen'a na zachete