Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Pips
|
Tytuł: Film+napisy=całość Napisane: 28 marca 2007, 15:38 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
Witam. Mam pytanie jak wsadzić w film napisy? Chodzi o to że normalnie oglądamy sobie film z napisami czyli mamy 2 pliki filmu i napisów a jak je scalić? Wiem że się da, dużo filmów na youtube tak ma że jest obraz a w nim napisy. Z góry dzięki za odpowiedź.
|
 |
|
Luigi
|
Tytuł: Napisane: 28 marca 2007, 15:42 |
|
 |
| Czlowiek bez zycia '07 |
 |
Dołączył(a): 1 czerwca 2005, 11:48 Posty: 1024 Lokalizacja: Gdynia
|
W Movie makerze 2 można dodawać napisy ktore wyswietlają się podczas filmu  Oj będziesz mial duzo pisania. 
_________________ Tak, jestem żulem i piję tanie winko.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Adidadi
|
Tytuł: Napisane: 28 marca 2007, 17:28 |
|
 |
| D-ICE |
 |
Dołączył(a): 3 czerwca 2005, 23:08 Posty: 561 Lokalizacja: Bychawa City
|
|
No bez przesady Luigi komu by sie chciało to robić. Pamiętam miałem kiedyś taki program ale zapomniałem nazwy jak go znajdę to zapodam nazwe.
_________________ ________________________________________________________
HARDCORE JUMPING RACERS Join Us
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pips
|
Tytuł: Napisane: 28 marca 2007, 20:35 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
Luigi napisał(a): W Movie makerze 2 można dodawać napisy ktore wyswietlają się podczas filmu  Oj będziesz mial duzo pisania. 
No mi łazi o coś takiego że podaje ścieżkę filmu i ścieżkę napisów i mi to scala ^^
|
 |
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 28 marca 2007, 21:36 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
No, to zależy od programu do odtwarzania wideo, więc powiem ogólnie. Otwierasz film, potem wybierasz Plik  Odtwórz plik z napisami i dajesz ścieżkę pliku txt napisów, albo Otwórz  Teksty, podpisy i napisy, tam są jakieś ustawienia co do odtwarzania napisów. Jeśli jest na tak, to chyba wystarczy albo odtworzyć oba pliki (wideo i napisy) na raz, albo przeciągnąć napisy do okna filmu. To ogólne rady, bo sam w sumie nie oglądam filmów na kompie, co dopiero z napisami. Może Ci się to przyda, może nie.
o/
|
 |
|
Pips
|
Tytuł: Napisane: 29 marca 2007, 09:02 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
-MASTER- napisał(a): No, to zależy od programu do odtwarzania wideo, więc powiem ogólnie. Otwierasz film, potem wybierasz Plik  Odtwórz plik z napisami i dajesz ścieżkę pliku txt napisów, albo Otwórz  Teksty, podpisy i napisy, tam są jakieś ustawienia co do odtwarzania napisów. Jeśli jest na tak, to chyba wystarczy albo odtworzyć oba pliki (wideo i napisy) na raz, albo przeciągnąć napisy do okna filmu. To ogólne rady, bo sam w sumie nie oglądam filmów na kompie, co dopiero z napisami. Może Ci się to przyda, może nie. o/
Nie chciałem mówić poco mi to, bo zaraz się zacznie że pips szpanuje ; o wiem jak się odtwarza za pomocą programu film z napisami ale ja potrzebuje scalić jedno z drugim bo PSP napisów ci nie odtworzy 
|
 |
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 29 marca 2007, 14:41 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
A, no to zapewne jest do tego jakiś program. Nazwy nie znam, ale możesz zrobić tak:
Uploadnąć film na http://www.video.google.com , w opcjach dać "Dodaj napisy", wgrać plik z napisami, zapisać zmiany, a następnie ściągnąć go z VG w gotowym dla PSP formacie MP4.
|
 |
|
Pips
|
Tytuł: Napisane: 29 marca 2007, 16:38 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
-MASTER- napisał(a): A, no to zapewne jest do tego jakiś program. Nazwy nie znam, ale możesz zrobić tak: Uploadnąć film na http://www.video.google.com , w opcjach dać "Dodaj napisy", wgrać plik z napisami, zapisać zmiany, a następnie ściągnąć go z VG w gotowym dla PSP formacie MP4.
Dzięki za rady a co jeżeli film waży z 1GB+  ?
|
 |
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 29 marca 2007, 17:00 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
Używasz VideoGoogle uploader, ten program uploadnie wszystko. Pobierzesz go z VG ofk.
|
 |
|
may_cry
|
Tytuł: Napisane: 29 marca 2007, 17:47 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
|
Jest taki bardzo dobry program do filmów nazywa się Pinnacle Studio Plus 10. Może tam się będzie dało? 
|
 |
|
SMOKE
|
Tytuł: Napisane: 30 marca 2007, 13:06 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
|
|