Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Preview
|
Tytuł: I-BOA i dziwne problemy z rachunkiem Napisane: 5 lutego 2006, 22:42 |
|
 |
| Kenji Kasen |
 |
Dołączył(a): 11 lipca 2004, 16:21 Posty: 468 Lokalizacja: Białystok
|
Nie wiem czy dobrze wybrałem dzaił, ale mneijsza z tym, od niedawna mam problem za moim kochanym operatorem (ERA). Telefon mam na abonament przez co taniej dokonałem zakupu aparatau. Chodzi o to iż sprawdzam prawie codziennie stan mojego rachunku na BOA, no prwie codziennie, i okolo tydzien temu sprawdzilem czy przypadkiem nie przekroczyłem moich abonamentowych minut. Ku mojej nie ucieszoenj twarzy pokazal się rachunek na 15zl, więc postanowiełem już jej nie używac. Tak jak powiedziałem tak sie stało i dzieki mojemu uporowie nawet nie odpisywalem dziewczynie, az tu dzisiaj wchodzac na BOA ukazał mi sie rachunek na 42zl  . Jezeli tak dalej pójdzie to po chwili strace calą kasę, pierwszy rachunek wynoisl u mnie 141 zl:/ i tez przestrzegalem wytyczonych mi sms (240) uznalem ze to jakas pomylka i dokonalem zaplaty. Niestety musze stwierdzić że albo era zamierza na mnie nieuczciwie zarobić albo beszczelnie mnie okrada. Jezeli ma ktos jakis pomysl to niech pisze i prosiłbym o naprawde przyzwoite odpowiedzi, a nie typu "nabiję se".
Ja z góry dziękować 
|
 |
|
kudlacz_pl
|
Tytuł: Napisane: 5 lutego 2006, 22:50 |
|
 |
| _elita forum |
 |
Dołączył(a): 6 sierpnia 2005, 12:23 Posty: 319 Lokalizacja: Sosnowiec
|
Spoko, to jeszcze nic. Mi w erze kiedyś naliczyli 386,33 zł, bo podobno dzwoniłem na linie 0-300, 0-400, 0-700, a w tym czasie w ogóle telefonu nie używałem. Okazało się to jednak pomyłką ze strony ery i sprawa została szybko załatwiona.
Inny przypadek:
Połączenie z internetem via GPRS - a naliczali mi jako połączenie WAP (pomimo iż wszystkie ikonki łączenia w telefonie wskazywały, że łączę się GPRS. Rachunek - 198,44 zł - voila! Tego już nie udało mi się wytłumaczyć. Przy okazji, zadzwoniłem do biura obsługi, by wyjaśnić sprawę. Przez 10 minut słuchałem durnej muzyczki, a przez kolejne dziesięć minut babka twardo mówiła "było to połączenia via WAP"... Eh.
Umowa mi się skończyła i ojciec podpisał mi umowę z inną siecią - Idea(dziś to się nazywa Orange) w mixie, na którą też narzekam (ahh... te zmiany taryfy za 30 zł!!)
//tak, tak... ci z ery są trochę nie teges, wiem
|
|
| Góra |
|
 |
|
Clover_92
|
Tytuł: Napisane: 5 lutego 2006, 23:32 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 28 stycznia 2006, 11:47 Posty: 130 Lokalizacja: z Biedronki (Czerwionka)
|
Kup sobie Heyah. 5 zł. na mini starterek w tym 4 na start. Jest taniuśko  SMS w sieciuni 3 grosiki a poza sieciunią 20 marniutkich grosików
Minutka w Heyah w sieciuni 60 grosików a po za nią 68
MMS-ki za 40 gr. Bezpłatna pocztónia głosowa.
I wszyściutko jaśniutkie jak słoneczko
Sam mam i wiem
_________________ ..mini delicje złap ten rytm...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Cubus
|
Tytuł: Napisane: 5 lutego 2006, 23:35 |
|
 |
| Toni Cipriani |
 |
Dołączył(a): 30 czerwca 2005, 22:05 Posty: 269 Lokalizacja: Katowice
|
|
.::Clover rulezz::.. - hehehehe - offtopic 0
_________________ ch*j nie umie zadnego fajnego podpisu znalezc
|
|
| Góra |
|
 |
|
Jigga
|
Tytuł: Napisane: 5 lutego 2006, 23:41 |
|
 |
| Hate me now. |
 |
Dołączył(a): 27 czerwca 2005, 17:36 Posty: 729 Lokalizacja: #pcp
|
@ Clover
Cytuj: (10:39:58 PM) <Jigga_> panowie ale o co kurewa chodzi
Hmz
Co do ery. Okradli cie i juz, masz pecha 
|
 |
|
Clover_92
|
Tytuł: Napisane: 5 lutego 2006, 23:44 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 28 stycznia 2006, 11:47 Posty: 130 Lokalizacja: z Biedronki (Czerwionka)
|
WCALE NIE OFFTOPICZEK
Mówię na temacik. Doradziłem im żeby kupili sobie Heyah'czek, ponieważ jest bardziej taniuśko niż w innych sieciuniach. Polecam bo sam mam: http://www.heyah.pl
I jestem bardzo zadowolon(aśny  ).
Szczerzujnie polecam Heyah a nie jakieś Eraśki i Orangeśki 
_________________ ..mini delicje złap ten rytm...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Nou
|
Tytuł: Napisane: 5 lutego 2006, 23:48 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 22 września 2005, 18:18 Posty: 886 Lokalizacja: Środa Śl.
|
poproś o wykaz rozmów telefonicznych itp.
p.s. co to jest te BOA ? ;x coś jak e-bok dla plusa ?
Edit: chyba tak, takie serwisy są tylko informacyjne nie należy ich traktorwać jako "oficjalnego rachunku" narazie weź ten wykaz i sobie podlicz jeśli coś sie nie będzie zgadać dzwoń do nich i ich opierdalaj ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
| Góra |
|
 |
|
Preview
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 08:28 |
|
 |
| Kenji Kasen |
 |
|
|
Dokładnie to powinienem napisać "I-BOA" (internetowe biuro obslugi klienta), dzięki temu bez dzwonienia do nich da sie wyłaczyć pocztę, albo zmienić taryfę. Dobra patrze że trzeba poczekać i zobaczyc co z tego wyniknie - czekam na nastepny rachunek. A i co miesiecznie dostaja szczególowy rachunek z jakich uslug korzystalem i tak mi sie wydaje że sporo oszukują:/
No cóż pożyjemy zobaczymy jak to jest.
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 11:16 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 2 czerwca 2005, 16:20 Posty: 818 Lokalizacja: "oszo chodzi ?"
|
|
| Góra |
|
 |
|
Jasiek
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 12:10 |
|
 |
| Luigii Goterelli |
|
jest takie cos ze idziesz do nich tam i koles ci mowi za co ci ciagna kase idz i sie dowiedz  pzdr.
|
|
| Góra |
|
 |
|
CrashV
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 13:41 |
|
 |
| Salvatore Leone |
 |
Dołączył(a): 8 lipca 2005, 12:00 Posty: 329 Lokalizacja: Carlsbad, CA
|
|
skoro już ktos założył temat o problemach z telefonem, to chciałbym przedstawić swój:
mam koma n-gage qd i heyah. kiedy próbuje sie połączyć z netem, mówi mi, że 'gprs nie jest dostępny. sprawdź usługi sieciowe'. ocb? próbowałem zmieniać adres połączenia z wap'em (domyślnie miałem wap.idea.pl, zmieniałem na wap.era.pl i z rozpaczy na wap.papla.pl) - nic nie pomogło. nie wie ktoś co może powodować ten błąd?
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 13:42 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
najlatwiej pojsc do "heij" z tym. ja tez tak mam, ale mam stałe lacze w domu, nie potrzebuje jeszcze w komórce  to musisz chyba wpierw z nimi ustalic, ze chcesz z tego korzystac.
| Góra |
|
 |
|
CrashV
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 13:50 |
|
 |
| Salvatore Leone |
 |
|
|
to sie kopne gdzieś do hejków, bo stałki w domu nie mam, a net by sie czasem przydał.
[jak ktoś jeszcze raz zapyta mnie na ircu jakim cudem siedze na necie to wyciągne mu mózg przez (_!_) bez znieczulenia!]
|
 |
|
Q-bak
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 14:09 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
CrashV
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 14:16 |
|
 |
| Salvatore Leone |
 |
|
|
nie offtopuj ;f
a poza tym, to dłuuuga historia.
|
 |
|
damian.
|
Tytuł: Napisane: 6 lutego 2006, 15:38 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 22 czerwca 2004, 16:54 Posty: 835 Lokalizacja: G-lin
|
|
Era znana jest z tego, że okrada wszędzie gdzie się da. Inna sprawa, to to że serwisy typu ebok na plusie, orangeon-line, czy wlaśnie to coś z ery nie są aktualizowane na bieząco. Więc mogłeś zobaczyć stan rachunku z 00:00 danego dnia, a między czasie będąc przekonanym, że masz dużo kasy jeszcze gdzieś dzwoniłeś. Tak czy owak era sux.
|
 |
|
Preview
|
Tytuł: Napisane: 10 lutego 2006, 11:41 |
|
 |
| Kenji Kasen |
 |
|
|
No dobra rachunek wzrósł do 75zł:/ od tego czasu o którym mówiłem. W telefonie wprowadziłem ograniczenie kosztów ale jeżeli to nie pomoże to istnie będe musiał pójść do nich i to wyjaśnić, najgorzej że starsi nie wierzą mi że nei dzwoni nigdzie.
|
 |
|
maruch
|
Tytuł: Napisane: 10 lutego 2006, 13:02 |
|
 |
| King Courtney |
Dołączył(a): 12 października 2004, 21:02 Posty: 428 Lokalizacja: Skądinąd.
|
|
imho heyah ssie.
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|