Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 19 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
haif.
|
Tytuł: Nowe produkcje... Napisane: 19 listopada 2005, 17:06 |
|
 |
| Kenji Kasen |
|
Hmmm wiec tak, dzis z nudow odpalilem dawno nie uzywanego Reasona i postanowilem zrobic jakies podklady, zasiedzialem sie przy tym jakies 2 godzinki i wyszly z tego 3 beat'y, ktore chce wam zaprezentowac. Sa one krotkie poniewaz chcialem wam tylko pokazac jak "wyglada" perkusja grajaca razem z samplem, a po drugie zajmuja mniej miejsca czyli szybciej sie beda sciagac. W jednym z krotkich podkladow macie jakis wstep, a w pozostalych dwoch od samego poczatku leci calosc. Prosze o sugestie i oceny :]...
A oto beat'y:
http://rapidshare.de/files/7857284/hardcore.mp3.html - dziala
http://rapidshare.de/files/7857438/lajtowy.mp3.html - dziala
http://rapidshare.de/files/7857125/listopad.mp3.html - dziala
Jak juz wczesniej napisalem oceniajcie ...
EDIT: No wlasnie widze, ze nic nie dziala, zara beda dawal linki od nowa, tylko znajde gdzie to dalem...
EDIT: wszystkie linki juz dzialaja wiec zassysajcie :]...
_________________ mailto:[email protected]
Ostatnio edytowano 19 listopada 2005, 18:14 przez haif., łącznie edytowano 6 razy
|
|
| Góra |
|
 |
|
-MASTER-
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 17:27 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 3 maja 2005, 14:58 Posty: 784 Lokalizacja: Chrzanów
|
|
Pierwszy i trzeci mi nie działają. :x Więc ocenię drugiego.
Za mało basów, w ogóle mało zmian, monotonia. Druga połowa różni się od pierwszej tylko tym, że dodałeś perkusję. I nic więcej. Taki letnie te produkcje. Jak mi zadziała reszta, to zedytuję.
|
 |
|
sysek
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 17:52 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
nic nie działa 
_________________ sejten was zje !
|
|
| Góra |
|
 |
|
udusi
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 18:22 |
|
 |
| D-ICE |
 |
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 10:10 Posty: 564 Lokalizacja: masz te spodnie ??
|
|
1 takie sobie nawet ujdzie
2 totalne dno ;p
3 nadaje sie tylko na podklad muzyczny do jakiejs stronki nic pozatym ;d
|
 |
|
haif.
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 18:23 |
|
 |
| Kenji Kasen |
|
|
"Za mało basów, w ogóle mało zmian, monotonia. Druga połowa różni się od pierwszej tylko tym, że dodałeś perkusję. I nic więcej. Taki letnie te produkcje. Jak mi zadziała reszta, to zedytuję." - xE...Nie kumam troche...Gdzie ty tu masz jakies polowky ?? Jest tylko zapetlony chyba 4 razy ten sam sampel z perkusja, wiec nie widze tu zadnych polowek. "Wogole malo zmian" - xE - jakich zmian?? Wszystko robilem sam, a nie cos zmienialem xE...
"monotonia" - sluchales kiedys podkladow hip-hopowych??Bo wychodzi na to, ze nie. Przewaznie podklad sklada sie z wejscia ( najczesciej sam sampel bez perkusji) potem wchodzi jakas perkusja i leci razem z sampelm przez caly czas powtarzajac sie (zapetlajac), czasem sa jakies dodatki co jakisz czas jakis dzwiek ( nie wiem jak to blizej okreslic ) i na koncu jest zakonczenie (wyciszenie itp. jest duzo sposobow). CZesto sa tez przerwy miedzy zwrotka a refrenem w postaci takiej, ze leci sam sampel...
EDIT: "3 nadaje sie tylko na podklad muzyczny do jakiejs stronki nic pozatym" - sam sie nadajesz na podklad muzyczny do jakiejs stronki xE, moze wypowiedza sie ludzie ktorzy slyszeli kiedys hip-hop??...
Aha przypominam ze to jest tylko kawalek podkladu, bez wejscia i zakonczenia, jest to tylko krotki kawalek srodkowej czesci i to nie techno zeby co chwila sie cos zmienialo, a zreszta jak dojdzie wokal to bedzie inaczej...
|
|
| Góra |
|
 |
|
udusi
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 18:33 |
|
 |
| D-ICE |
 |
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 10:10 Posty: 564 Lokalizacja: masz te spodnie ??
|
|
lool poprostu powiedzialem jaka jest moja opinia ;o
poprostu nie lubie takich kawalkow i kropka
prosisz o ocene to ci mowie a ty sie bulwersujesz ;o
edit:sory w sumie nie jest tak zle co do 3 to slucham i slucham i tak sobie mysle jak by to brzmialo gdyby ktos cos do tego zarymowal ;p
Ostatnio edytowano 19 listopada 2005, 18:58 przez udusi, łącznie edytowano 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
haif.
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 18:39 |
|
 |
| Kenji Kasen |
|
|
Ja sie nie bulwersuje, tylko wkurza mnie to, ze nazywasz podklad do rapsa tylko nadajacym sie na strone internetowa, juz lepiej jakbys powiedzial, ze kompletne dno jezeli jak to powiedziales "nie lubisz takich kawalkow" i zauwaz ze to jest podklad muzyczny czyli do tego dojda jeszcze slowa...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bananaboj
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 19:43 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
Dołączył(a): 30 czerwca 2005, 21:53 Posty: 369 Lokalizacja: Bananowa Dżungla
|
|
Okej guziol, teraz odezwie się słuchasz hip-hopu i raper (tak, to prawda). Najbardziej mi się podobał "hardcore", "lajtowy" nie jest co prawda w moim stylu, ale równiez trzyma poziom. Natomiast "listopad" całkiem mi się nie podoba, nie lubię tego typu bitów. Ogólnie jest OK, zrób jakieś nowe bity to chętnie posłucham.
_________________ H4X SPIESK
|
|
| Góra |
|
 |
|
mdf
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 21:17 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 23 kwietnia 2005, 16:17 Posty: 1189 Lokalizacja: Małyty k. Olsztyna
|
|
Mie też najbardziej podoba sie hardcore ale mi cos podpada jakbym gdzieś go już słyszał...
| Góra |
|
 |
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 21:30 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 28 września 2005, 19:24 Posty: 640 Lokalizacja: Warszawa
|
1 - inaczej calkiem bym rozwiązal kwestie smyczkow. ale to priv bo dlugoby tlumaczyc metody pro  . calkiem calkiem
2 - taki sredni, nie ma co zmieniac bo wszystko jest źle [joke]
3 - taki lajcik fajnie zrobiony, jakby zrobic do tego niezly wokal i troche urozmaicic to.. jak dla mnie wyszloby cos na ksztalt fisza
@Bananaboj: loool... sluchasz himu i w ogole sagan pagan tru metal i rapujesz? ciekawe polaczenie
|
 |
|
haif.
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 22:25 |
|
 |
| Kenji Kasen |
|
|
".. jak dla mnie wyszloby cos na ksztalt fisza Very Happy" - hmmm...Moj styl calkiem odbiega od stylu fisza, ale mysle ze wyjdzie cos ciekawego...
"@Bananaboj: loool... sluchasz himu i w ogole sagan pagan tru metal i rapujesz? ciekawe polaczenie" - tez mialem o tym napisac :]...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 19 listopada 2005, 22:33 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
po prostu ten podklad tak jakby mi fisza przypomnial ;d
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 15:26 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
|
ty nie znasz fisza wiec japa metalu ;d

|
|
| Góra |
|
 |
|
Wicko
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 19:08 |
|
 |
| Warning 2/3 |
 |
|
Cytuj: [..]Ja sie nie bulwersuje, tylko wkurza mnie [..]
co do wątku.. wg. mnie jeszcze tam moze byc ;P ale specjalista zadnym nie jestem ;D
|
 |
|
Jedic
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 20:00 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flk napisał(a): ty nie znasz fisza wiec japa metalu ;d
hahahah. to TY nie znasz fisza. ja znam lepiej od ciebie i wszystkich twoich kolegow i kolezanek i rodziny [ja sie do kolegow nie zaliczam bo jestem twoim Lordem] wiec 2 metry ode mnie i STFU NOOB
]:-> a i tak dostaniesz z glana
niekoniecznie ode mnie
REDBOYY!!!!!!!!!1
|
 |
|
Casati
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 20:15 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
|
Listopad  Ładny, można by było coś lądnego z nim "skmilić". Poge dac vocal xD
Hardcore  ŁOO xF To jest z piosenki Patrycji Markowskiej i Sychego "4 ściany" ! xPPP Jak mogłeś popsuc taki idealny podkład ? xD Ta piosenka ma przekaz xPPP lawl
Lajtowy  Za lajtowy xF
No czekam az w koncu stworzysz jakisutwór a nie same sample xP Widze jakis artysta nam tu rośnie xD Ja rezrwuje juz pierwszy autograf jakby co xD Bo nie bedzie mi sie potem chciało chodzic na koncerty, zebyś mi sie podpisał na dekolcie xP Powodzenia w dalszej pracy !
| Góra |
|
 |
|
haif.
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 20:19 |
|
 |
| Kenji Kasen |
|
|
Czego ty sluchasz...
Fakt zapomnialem napisac ze sampel zaporzyczony (xD), ale jak siora puscila ta piosenke i uslyszalem ten sampel to zaraz jej mowie zeby mi dala ta piosenke, nawet jej nie sluchalem tylko wyciolem ten kawalek sampla i zrobilem perkusje :]...
Aha nagrywki juz mialy sie zaczac, ale mikrofon szlak trafil wlasnie wtedy gdy kupilem nowa karte, narazie brak hajsu na nowego majka, ale moze od kogos pozycze bo u mnie w miescie duzo hip-hopowcow (xD)...
Ostatnio edytowano 22 listopada 2005, 11:32 przez haif., łącznie edytowano 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
Casati
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 20:43 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
|
|
"Czego ty sluchasz... " Hehe, głownie techno, typowego "car audio" (czytaj monotonnego oglupiającego basu, powtarzajacego sie polsekundowego motywu przez 24 minuty), troche clubu, dancu, hard hausu, progresivve techno... te klimaty poprostu (love parade, manieczki, amsterdam, sunrise, MAYDAY). To co najlepsze xP No i oczywiscie ATB, bo nie ma lepszego vocalu na swiecie niż "ta pani". Ale pani Markowska to ma fajna chyba tylko ta piosenke xP Tak jakoś usłyszałem ja w radiu xD
A Pezet to dobra rzecz ! Masz styl chłopie xP Nie myślcie, że w tym temacie sie nie orinetuje, bo ostatnio juz wiecej słucham takiej muzyki. Posłuchaj sobei jeszcze Hemp Gru, Red & Spinacz, Fenomen, Łona ("Nie słuchać przed 2050" jest poprostu boskie) to napewno najdzie Cię wena xP
A nastepnym razem mów od razu ze zaporzyczasz sample, bo Casati zna wszystko co dobre xP ! Jej piekne czarne oczy... xDDD
A co do mikrofonu, wujek Endzoj ma ładny głos xP
| Góra |
|
 |
|
Bananaboj
|
Tytuł: Napisane: 20 listopada 2005, 21:18 |
|
 |
| Ray Machowski |
 |
Dołączył(a): 30 czerwca 2005, 21:53 Posty: 369 Lokalizacja: Bananowa Dżungla
|
Jedic napisał(a): @Bananaboj: loool... sluchasz himu i w ogole sagan pagan tru metal i rapujesz? ciekawe polaczenie
Ja słucham przede wszystkim hip-hopu, aczkolwiek nie zamykam się na tylko jeden gatunek muzyczny. Uważam, że jest wiele innych niehiphopowych zespołów, jak na przykład HIM, CKY, Bloodhound Gang, Gorillaz, Jamal... A czy to, że aktualnie mam w avatarze i sygnaturce HIMa to musi od razu oznaczać, że muszę nosić czarne skóry, glany i łańcuchy? Otóż NIGDY nie założę czegoś takiego na siebie, chyba że po to, zeby się pozbijać  . Lubię ciuchy ze skateshopów, więc raczej tak się ubieram. Aczkolwiek jest to topic o muzyce nie o ciuchach więc kończę  .
A co do mojego rapu to niedługo może udostępnię na forum jedą z moich najnowszych produkcji
EDIT. Tru metal... Nie słucham tych wymiataczy typu Slayera, Cradle Of Filth, GWAR itp.. Metalem nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę.
_________________ H4X SPIESK
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 19 ] |
|