Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
| Autor |
Wiadomość |
|
Hoob
|
Tytuł: [www]Gameholic #3 już dostępny! Napisane: 2 lutego 2006, 21:24 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
Dołączył(a): 2 lutego 2006, 21:20 Posty: 7 Lokalizacja: Rivendell
|
Do pobrania z http://www.gameholic.net.
Oto prezentujemy Wam kolejny numer Gameholica! Bill Gates zjeżdża do Polski - "różne" rzeczy będą się działy. A u nas - u nas raczej tradycyjnie. 64 stron (!), chmary tekstów, wśród których, zwyczajem poświątecznego zastoju, hitów raczej nie napotkacie. Nie zmienia to faktu, że kilka perełek wpadło, a i zajęliśmy się również tym, co dopiero nadejdzie. Oczekiwane STALKER: Shadow of Chernobyl, o którym świeże - i ważne! - wieści się pojawiły, nowy Sam - Splinter Cell: Double Agent, sequel rewolucyjnego Neverwinter Nights, druga część świetnej Bitwy o Śródziemię oraz nasza przyszła, miejmy nadzieję, chluba - The Wicher. I to nie wszystko jest! Z recenzji jako jedni z pierwszych oddajemy w Wasze ręce tekst o The Warriors, ponadto Rome Total War: Barbarian Invasion, Goldeneye: Rogue Agent, Fahrenheit i The Matrix: Path of Neo. W publicystyce wywiad z Foobem oraz dwie relacje, ale czego, to się sami przekonajcie.
Zapowiedzi:
- 2006
24: The Game
Desperados 2: Cooper's Revenge
Final Fantasy XII
Full Spectrum Warrior: Ten Hammers
Hard to be a god
Lord of the Rings: Battle for... 2
Neverwinter Nights 2
Rogue Trooper
Snow
Splinter Cell: Double Agent
STALKER - Shadow of Chernobyl
The Regiment
The Sims 2: Własny Biznes
The Witcher
Titan Quest
Torino 2006
Unreal Tournament 2007
XIII Century: Death of Glory
Recenzje:
- 2006
The Warriors
- 2005
Brothers in Arms: Earned in Blood
Bloodline: Uśpione zło
Combat Wings
Deaktywacja
Fahrenheit
Flatout
Goldeneye: Rogue Agent
Kangurek Kao: Tajemnica Wulkanu
Medal of Honor: Wojna na Pacyfiku
Nibiru: Wysłannik Bogów
Splinter Cell: Chaos Theory
The Matrix: Path of Neo
Rome Total War: Barbarian Invasion
RPM Tuning
UFO: Decydujące Starcie
- 2004
I-Ninja
The Suffering
- 2003
Pluton
Post Mortem
- 2002
Tony Hawk's Pro Skater 4
Grand Theft Auto 3
- 2001
Beach Volleyball
The Getaway
- 2000
Baldur's Gate II
- 1999
Heroes of Might & Magic III
- 1993
Chip & Dale 2: Rescue Rengers
- 1992
Ice Ice! Hockey Challenge
Publicystyka:
Gry - szkoła życia?
Relacja z Lan Party Poland
Relacja z Warsaw Game Show 2005
Wojny i wojenki
Wywiad z Foobem
PS. Dla każdego fana GTA też coś się znajdzie w najnowszym numerze!  Recenzja kultowego GTA 3!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Lazlow
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 21:43 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 8 stycznia 2006, 22:09 Posty: 700 Lokalizacja: Lublin
|
|
No porządna robota widzę. Ale czemu teraz recenzujecie GTAIII? Wtedy kiedy wyszło nikt się nie czepiał, że nie ma motocykli. Więc nie wiem po co taki minus, z perspektywy czasu chyba. Mam pytanie od siebie na temat motocykli w GTAIII. Czy to prawda, że w GTAIII nie mogło być motocykli, bo było pierwszy raz w 3D i było robione na licencji kupionej od ekipy DRIVERA? Swoją drogą pamiętam DRIVERA 2 jak sobie pykałem na emulatorze. Fajnie falowały tekstury, bo to PS jedynka była.
|
 |
|
da^^ian
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 21:44 |
|
 |
| 8 Ball |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
Hoob
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 21:52 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Cytuj: No porządna robota widzę. Ale czemu teraz recenzujecie GTAIII? Wtedy kiedy wyszło nikt się nie czepiał, że nie ma motocykli. Więc nie wiem po co taki minus, z perspektywy czasu chyba. Po pierwsze - dzieki wielkie. Po drugie - tak, GTA III recenzowane jest, jak sam zauwazyłes, z perspektywy czasu, bo w Gameholic'u miejsce jest na całkiem nowe, ale i na troche starsze gry. Cytuj: Hm... niezła reklama, ale serwiusów o grach jest duuużo
Tak, jeno ze my nie serwis, a zin, zin o grach. Każdy nasz nowy numer ukazuje sie kazdego pierwszego dnia miesiąca. A teraz zachecam do sciągania, a takze do wydawania opinii na temat Gameholic'a!
Jeszcze raz dzieki. 
_________________ http://www.gameholic.net - dla graczy to obowiązek!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Clover_92
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 21:58 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 28 stycznia 2006, 11:47 Posty: 130 Lokalizacja: z Biedronki (Czerwionka)
|
Na pewno to jest najnowszy numer, recenzja GTA III  , no nie wygłupiajcie się 
_________________ ..mini delicje złap ten rytm...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Hoob
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 22:03 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Cytuj: Na pewno to jest najnowszy numer, recenzja GTA III Question , no nie wygłupiajcie się Exclamation
Ech... a zobacz jak to jest w "papierowych" pismach branzowych - najwazniejsze, to nowe gry, ale jest tez miejsce na klasyke. U nas jest dokładnie tak samo - miejsce na klasyke (jeszcze taką jak GTA III) znajdzie sie zawsze.  Poza tym sciągnij, obejrzyj, poczytaj numer i zobacz ile miejsca poswiecamy na klasyke, a ile na nowosci, zapowiedzi... newsy równiez.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 22:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 15 kwietnia 2004, 19:49 Posty: 1400 Lokalizacja: Częstochowa
|
|
Clover_92 najzwyczajniej pragnie być wybitnie ogarnięty w naszych ciężkich i niezrozumiałych dyskusjach :)
Natomiast mag starannie pisany.. nah! Ale po dłuższym czasie nie da rady bez bardziej urozmaiconej oprawy. Tekst i obrazki w małych kwadracikach to jednak nie wszystko. W końcu stworzyć klimat pod dany artykuł to nie nowość, a podobne działania wybiły idiotycznie drogie i do bólu zdekonkretyzowane CD-Action (tak, tak... pozdrawiamy panów redaktorów). Mimo to powodzenia.
|
 |
|
Hoob
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 23:00 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Cytuj: Natomiast mag starannie pisany.. nah! Ale po dłuższym czasie nie da rady bez bardziej urozmaiconej oprawy. Tekst i obrazki w małych kwadracikach to jednak nie wszystko. W końcu stworzyć klimat pod dany artykuł to nie nowość, a podobne działania wybiły idiotycznie drogie i do bólu zdekonkretyzowane CD-Action (tak, tak... pozdrawiamy panów redaktorów). Mimo to powodzenia.
No! Dobrze, ze są ludzie, którzy potrafią powiedziec KONKRETNIE, co im sie nie podoba! Jednak nie wydaje mi sie, aby "kwadraciki" dookoła screenów tworzyły klimat pisma...
Czekam na kolejne subiektywne spostrzezenia. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Adidadi
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 23:06 |
|
 |
| D-ICE |
 |
Dołączył(a): 3 czerwca 2005, 23:08 Posty: 561 Lokalizacja: Bychawa City
|
Proponuje do nastepnego numerku recke GTA:VC. A gazetka mi sie bardzo podoba niezły kawałeczek dorutkiej robotki 
_________________ ________________________________________________________
HARDCORE JUMPING RACERS Join Us
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 23:14 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Nie nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie plącz sobie głowy już tymi obrazkami, sugestia dotyczy głównie tego aby używać innych kolorów tła, czcionek, może i nawet nagłówków graficznych czy podkładów. Dzięki temu czytelnik nie tylko wchłania suchą treść ale coś go tam bardziej zaczyna wciągać. Wiadomo, praca w ten sposób staje się bardziej wymagająca, ale kto mówił, że sukces jest jedynie pochodnym szczęścia... ( :
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 2 lutego 2006, 23:49 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 5 lipca 2005, 00:49 Posty: 1162 Lokalizacja: wa_Rszawa
|
Grafit`66 napisał(a): idiotycznie drogie i do bólu zdekonkretyzowane CD-Action (tak, tak... pozdrawiamy panów redaktorów). Mimo to powodzenia.
to zapraszam za granice. juz mnie denerwuja Polacy tym, ze wszystko u nas jest drogie i w ogole zle. wyjedz gdziekolwiek i sobie zobacz ile kosztuja gry i czasopisma o grach. Edge  4 funty, GAMES  5 funtow ( 4x6 = 24zl ; 5x6=30zl), a cda u nas kosztuje 15zl chyba, a dostajemy magazyn na swiatowym poziomie i co by tu wielcy haterzy cda nie truli najlepszy w tym kraju jesli chodzi o gry na kompa.
Druga sprawa to gry na PC. Za granicą sa troszke (podkreslam) tansze niz te na konsole. Mamy male ceny a chielibysmy zeby za darmo w ogole dawali, nie ?

|
|
| Góra |
|
 |
|
Clover_92
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:05 |
|
 |
| Warning 1/3 |
 |
Dołączył(a): 28 stycznia 2006, 11:47 Posty: 130 Lokalizacja: z Biedronki (Czerwionka)
|
Grafit`66 napisał(a): Nie nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie plącz sobie głowy już tymi obrazkami, sugestia dotyczy głównie tego aby używać innych kolorów tła, czcionek, może i nawet nagłówków graficznych czy podkładów. Dzięki temu czytelnik nie tylko wchłania suchą treść ale coś go tam bardziej zaczyna wciągać. Wiadomo, praca w ten sposób staje się bardziej wymagająca, ale kto mówił, że sukces jest jedynie pochodnym szczęścia... ( :
Nie wiem o czym on mówi ale według mnie Grafit powiniem być redaktorem tego pisemka...
P.S. Grafit ma rację  tu jest tak drogo jak na parkingu Tesco. Już więcej zaoszczędze sprowadzając CD-Action z Ekwadoru 
_________________ ..mini delicje złap ten rytm...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:08 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Ale człowieku! Już pomińmy że w innych krajach jest drogo, bo wbrew temu co myślisz nie twierdzę, że jest to najdroższe czasopismo i na cenę nie patrzę przy wyborze makulatury w empiku, ale gdyby wartość informacji tam zawartych była adekwatna choć do 30% tego za co płacisz to mamy o czym gadać... :> Siekać kasą za płyty, których mam już odłożonych na biurku począwszy od nr. 12/2001, za folię i grafiki na 3/4 strony. Narzekam na to co się podaje, a podaje się "hej zią" w złotej oprawie, z durnymi dodatkami jak karty w których Jokery to jedna wielka reklama nastepnego numeru. Sądzisz, ze o tym nie wiem? Czasem kupuję w nadzieji że coś wartościowego z tego będzie. Jeżeli czytasz PSX'a to powinieneś się domyśleć jak wygląda moja myśl o dobrze skrojonym czasopiśmie z tych tematów. Cóż, mogę mieć swoje zdanie na ten temat i sytuacja gospodarcza kraju nie ma tu nic do rzeczy.
|
 |
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:08 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 20 kwietnia 2005, 12:49 Posty: 549 Lokalizacja: Zgorzelec/Wrocław
|
|
Obrazanie redaktorow cda, jazdy na czasopismo, publikowanie skanow z wyzej wymienionego.
Tylko czekac az zobaczymy sie w rubryce antyfani, opatrzeni zlosliwym komentarzem Smugglera.
A potem dziwimy sie dlaczego nie wspominaja o nas, tylko o gtasite, ludzie opanujcie sie.
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:12 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
powiedzialem to na irc. kradniesz mi przemyslenia burasie >:C
grafit no psx extreme to inna kategoria ;-DDDD

|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:13 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Rynku nie stracą :P <collapse>
|
 |
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:13 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Wyjdz.
Co ci zrobie ze mam takie samo zdanie.
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:16 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
xionc napisał(a): Wyjdz. Co ci zrobie ze mam takie samo zdanie.
zmien sobie ~! to jest moje.
nara o/
tam sa drzwi 

|
|
| Góra |
|
 |
|
Pan Grafit
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:17 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Nie nie, dobra... kończymy ten temat. Jeszcze ktoś nam kryptoreklamę zrobi :)
|
 |
|
xionc
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:17 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
zostales nominowany do opuszczenia tego pokoju.
|
 |
|
Lazlow
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 00:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Mówcie co chcecie, mnie sie podoba.
|
 |
|
Nou
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 08:30 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 22 września 2005, 18:18 Posty: 886 Lokalizacja: Środa Śl.
|
|
Te warszawiok
tylko popatrz się na płace za granicą a w polsce ....
| Góra |
|
 |
|
maciej_pl
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 12:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
Dołączył(a): 13 marca 2005, 00:18 Posty: 2037 Lokalizacja: Rydzyna
|
GTA 3 jest przeciez z 2001 roku (oficjalnie, a co z tego ,ze na PS 2  )
co do zina.. grafit ma racje, powinnieście dla każdej z opisywanych gier, czy artykułów dawać inne tło, czcionkę, ogólnie kolorystyke... aż się nie chce czytać o GTA 3 na tym kremowym tle 
|
 |
|
falek.
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 13:45 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
RedBoy napisał(a): Te warszawiok tylko popatrz się na płace za granicą a w polsce ....
ponarzekaj sobie jeszcze.

|
|
| Góra |
|
 |
|
Nou
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 14:29 |
|
 |
| Nameless Guy |
 |
Dołączył(a): 22 września 2005, 18:18 Posty: 886 Lokalizacja: Środa Śl.
|
faustyn napisał(a): RedBoy napisał(a): Te warszawiok tylko popatrz się na płace za granicą a w polsce .... ponarzekaj sobie jeszcze.
niechce mi się ;E
| Góra |
|
 |
|
Lazlow
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 14:30 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Mnie też już pod koniec nudziła recenzja GTAIII ale wytrzymałem.
|
 |
|
PiroMan
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 18:35 |
|
 |
| wkraczający |
 |
|
Cytuj: gdyby wartość informacji tam zawartych była adekwatna choć do 30% tego za co płacisz to mamy o czym gadać...  Siekać kasą za płyty, których mam już odłożonych na biurku począwszy od nr. 12/2001, za folię i grafiki na 3/4 strony. Narzekam na to co się podaje, a podaje się "hej zią" w złotej oprawie, z durnymi dodatkami jak karty w których Jokery to jedna wielka reklama nastepnego numeru. Sądzisz, ze o tym nie wiem?
Myslalem ze Grafit jako artysta zrozumie, że pierwsze co ludzie widza to wlasnie te 'złote dodatki'
Jestem blisko zwiazany z tym magiem jak i z CDA i nie chcial bym znalesc sie w dziale antyfani ;p
_________________ >: LOST.XN.PL
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kubas
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 19:02 |
|
 |
| Joey Leone |
 |
|
pisemko ladne... a co do dyskusji na temat cda i cen
a wiec:
cda jest spoko  Jesli chodzi o ceny to spojrzmy sobie na stosunek ceny pisma do zarobkow przecietnego czlowieka w dannym kraju. To ze powiedzmy w angli sa drozsze pisma jest spowodowane tym, ze sa wieksze zarobki i na odwrot ;P.
Ale offtop ogolnie 
|
 |
|
Hoob
|
Tytuł: Napisane: 3 lutego 2006, 19:38 |
|
 |
| nowość na forum! x) |
|
Cytuj: Cytat: gdyby wartość informacji tam zawartych była adekwatna choć do 30% tego za co płacisz to mamy o czym gadać... n Siekać kasą za płyty, których mam już odłożonych na biurku począwszy od nr. 12/2001, za folię i grafiki na 3/4 strony. Narzekam na to co się podaje, a podaje się "hej zią" w złotej oprawie, z durnymi dodatkami jak karty w których Jokery to jedna wielka reklama nastepnego numeru. Sądzisz, ze o tym nie wiem?
Myslalem ze Grafit jako artysta zrozumie, że pierwsze co ludzie widza to wlasnie te 'złote dodatki' Jestem blisko zwiazany z tym magiem jak i z CDA i nie chcial bym znalesc sie w dziale antyfani ;p
Usz Ty Piromanie jeden, wszedzie sie wcisniesz! Lepiej bys CD Action-Beta sprawdzał!
Ciągnąc dalej offtop, CD Action to obecnie najlepsze, najwieksze czasopismo na rynku, a i w sumie niejako dzieki tej "gazecie" rozpocząłem swą prace jako redaktor... (fajnie to brzmi - dzieki CDA pisze!  )
Hm... jeśli jednak moge cos wtrącic: zmienmy temat na ten, który faktycznie ma tutaj goscic.
I jeszcze raz dzieki za pozytywne komentarze co do Gameholic'a.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Jigga
|
Tytuł: Napisane: 4 lutego 2006, 19:12 |
|
 |
| Hate me now. |
 |
Dołączył(a): 27 czerwca 2005, 17:36 Posty: 729 Lokalizacja: #pcp
|
Kubas napisał(a): pisemko ladne... a co do dyskusji na temat cda i cen  a wiec: cda jest spoko  Jesli chodzi o ceny to spojrzmy sobie na stosunek ceny pisma do zarobkow przecietnego czlowieka w dannym kraju. To ze powiedzmy w angli sa drozsze pisma jest spowodowane tym, ze sa wieksze zarobki i na odwrot ;P. Ale offtop ogolnie 
Przeciez Anglik na gazete wielkosci CDA zarabia pol godziny (3 funty), a Polak pol dnia. No ale elo rap ogolnie! Co do zina. Nigdy nie bylem fanem zinow i tego tez nie bede ale oceniajac jakosc merytoryczna to macie duzy plus ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
 |